Isala Zwolle verpleegt elf coronapatiënten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Isala Zwolle verpleegt elf coronapatiënten

Zwolle – Het aantal met Covid-19 besmette patiënten dat in het Isala ziekenhuis in Zwolle ligt, is vergeleken met vorige week toegenomen met twee.

Isala deelt vrijdagmiddag aan Weblog Zwolle mee dat er in totaal elf mensen in het ziekenhuis liggen vanwege besmetting met het coronavirus. Vorige week vrijdag waren dat er negen. Momenteel liggen acht mensen op de reguliere corona-afdeling in Zwolle. Drie mensen worden verpleegd op de intensive care, hetzelfde aantal als vorige week en de week daarvoor.

Gerben Hart, woordvoerder van Isala, zegt tegen Weblog Zwolle dat het ziekenhuis bezig is om de reguliere zorg weer verder op te starten: “De afgelopen periode zaten we gemiddeld op vijftig procent, maar veel poli’s gaan dus steeds meer afspraken (fysiek) inplannen. Waar dat kan, zullen afspraken of controles plaatsvinden via bijvoorbeeld beeldbellen.”

Sommige mensen zijn huiverig om weer naar het ziekenhuis te komen. Gerben Hart: “Nu we de zorg steeds verder opstarten, horen we soms dat mensen hun afspraak liever nog even uitstellen. Omdat ze het spannend vinden en zich afvragen of het wel veilig is in het ziekenhuis. Dit is natuurlijk goed voor te stellen. We leggen mensen graag uit waarom het veilig is om naar het ziekenhuis te komen.”

Hiervoor neemt Isala diverse maatregelen. Gerben Hart: “Bij binnenkomst worden mensen gescreend op gezondheidsklachten. Indien nodig krijgen ze beschermende middelen. De looproutes en wachtruimtes zijn zo ingericht dat er voldoende afstand is tussen mensen. Onze medewerkers zijn alleen aan het werk als ze klachtenvrij zijn. En uiteraard is er veel aandacht voor hygiëne in het ziekenhuis.”

Artikel delen: