Brand verwoest café Stilohal in Zwolle

Zwolle – Een korte felle brand heeft maandagavond rond 21.15 uur het café van de Stilohal aan de Wevelinkhovenstraat in de as gelegd. De bekende hal in Dieze is voorlopig onbruikbaar.

Twee fietsende meisjes ontdekten de brand in het restaurantgedeelte van het complex. Dezen alarmeerden de aanwezige basketbalspelers van Landstede, die in de naastgelegen sporthal aan het trainen waren. Ook werd daarop de brandweer gebeld. In allerijl werden ook een meidengroep uit het erachter gelegen Zwols Kegelhuis geëvacueerd. Bij de brand ontstond veel rookontwikkeling. Het sporthalgedeelte liep rook- en waterschade op, maar bleef verder intact. Er waren geen gewonden. De brand is volgens ooggetuigen ontstaan nadat iemand in het restaurant een asbak had geleegd, en toen het pand had verlaten. Het restaurant was pas geleden nog verbouwd. Ook het inpandige CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) liep schade op. De praktijkexamens kunnen morgen waarschijnlijk gewoon doorgang vinden vanuit het Kegelhuis. Er volgt nog een technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Hij heeft ook geen geluk met die restauratie hoor, voor een aantal geleden werd het de hele zomer geteisterd door inbraken en nu dit weer :'(


  Maak melding

 2. Rob, potverdorie als er dames in de buurt zijn moet je extra scherp zijn. Denk ook eens aan ons. Zo zijn de stijllozen ook groot geworden ;D

  Serieus, de dames verdienen natuurlijk wel een pluim!


  Maak melding

 3. Ja en Dick wil die pluim vast wel ergens steken! 😉

  Oei op het randje…

  Maar serieus: het gebeurt tegenwoordig vaker, dat mensen zich er niets van aantrekken en doorfietsen. Ze hebben goed gehandeld!


  Maak melding

 4. Weet jij een plekkie? Onder de arm? Misschien zijn de dames nog niet eens zo oud Plantje, niet te hard van stapel lopen. ‘T is zo week bokavond 😉


  Maak melding

 5. Het opknappen van de Stilo sporthal in Zwolle is woensdagochtend begonnen en duurt nog zeker twee maanden.

  Maandagavond ontstond brand in een televisietoestel in de kantine van het gebouw. De eigenaar van het café verwacht nog drie maanden buiten bedrijf te zijn. De Stilohal is de grootste sporthal van Zwolle. Onder andere basketbalvereniging Z.A.C., de sport-opleiding van Landstede en korfbalvereniging Oranje Zwart moeten een alternatieve plek vinden om te trainen.

  RTV Oost


  Maak melding

 6. Bedankje!
  Hallo allemaal,
  Hier dan de 2 langsfietsende meisjes van afg.maandag.
  Allereerst willen wij iedereen bedanken die ons meisjes noemt!
  Het is leuk om te lezen dat een ieder die als “ramptoerist” komt kijken zijn eigen heldenverhaal heeft, zo hoor je het ene verhaal nog mooier worden dan het andere. Voor ons was gewoon de simpele waarheid dat wij de Stilohal passeerden en daar een beginnende brand zagen aanwakkeren. Wij twijfelden geen moment en zijn naar binnen gerend, terwijl onze vriend de brandweer belde.
  Wij zagen niemand in het kantoor en zijn de sporters gaan waarschuwen, waarna iedereen naar buiten ging.
  Een wat oudere man, wij denken een buurtbewoner kwam aanrennen en attendeerde ons erop dat er zich nog een hond in het pand zou kunnen bevinden. Vervolgens heeft hij met een stoel de ruit van een van de tussendeuren ingeslagen om zo een uitweg voor de hond te creeren, die achteraf bij de baas en niet in de kantine/restaurant bleek te zijn.
  De brandweer was snel ter plekke en deed zijn werk….. daarna volgden vele verhalen over het hoe en wat.
  Het is ook grappig om te lezen dat wij “de meisjes” spoorloos verdwenen zouden zijn, omdat wij gedurende de brand en tijdens het werk van de brandweer nog aanwezig waren en uiteindelijk iedereen er omheen verdwenen was.
  Wij hebben ons zelfs nog bij de brandweer gemeld voor eventuele verklaring, hier kregen wij geen reactie op en was blijkbaar niet nodig.
  Iedereen was te druk met zichzelf en zijn eigen heldenverhaal en ondanks dat je (wij in ieder geval) het als onze plicht of roeping zagen, hoe je het ook mag noemen, zou een simpel bedankje wel op zijn plek zijn geweest…
  groetjes van Marieke (24) en Prescilla (31)  Maak melding

 7. Grote klasse meiden! Helaas zitten veel mensen, ontzettend veel mensen zo in elkaar

  Iedereen was te druk met zichzelf en zijn eigen heldenverhaal  Maak melding

Reageer