Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Wisselvallig, winderig en koel

Zwolle – Zaterdagochtend is er flink wat zon. Dat blijft niet zo. De bewolking boven Zwolle neemt langzaam toe vanuit het noordwesten en de zon prikt steeds moeilijker door die grijze ongein heen. Er komt een front aan dat een beetje regen brengt in de middag en avond.

Dan de wind. Die blaast een rol van betekenis: windkracht 4 uit het zuidwesten. Behaaglijk wordt het daarmee niet, bij een verwachte maximumtemperatuur van 17 graden. Maar het is winst vergeleken met vrijdag, toen ons weerstation in Dieze-Centrum niet hoger kwam dan 13,5 °C. Het kwik zakte zelfs weg naar 10 °C tijdens de buien. Die dumpten een broodnodige bak regen.

Als we de regen van donderdag en vrijdag bij elkaar optellen, komen we op een neerslagtotaal in Zwolle van meer dan 30 liter per vierkante meter. Serieuze regen blijkt nog mogelijk.

Zondag doet ook nog een duit in de regenmeter. Onder vrij veel bewolking en af en toe wat zon, neemt de kans op een bui toe, vooral rond het middaguur. Misschien met onweer. De wind is nog steeds op toeren, met windkracht 4 uit zuidwest tot west. In de avond afnemende wind. Bij een temperatuur van maximaal 17 graden geeft dat een koel gevoel.

Na het weekend kruipt de temperatuur gestaag omhoog naar aangenamere niveaus. De regenkans daalt naar praktisch nul vanaf woensdag. Maandag en dinsdag is nog wel een nagekomen bui mogelijk.

Artikel delen: