GGD Regio IJssel-Vecht met homocampagne

Zwolle – De GGD Regio IJssel-Vecht doet mee aan de nieuwe, landelijke voorlichtingscampagne Man of Mietje, die vandaag begint. Deze campagne moet ervoor zorgen dat meer jonge mannen die seks hebben met mannen (MSM) zich laten vaccineren tegen hepatitis B.

Hepatitis B is een soa die veel voorkomt onder mannen die het met mannen doen. Zij worden opgeroepen om zich bij GGD’en of soa-poli gratis te laten vaccineren tegen Hepatitis B. Dit kan dus ook bij de GGD Regio IJssel-Vecht door via de website www.b-a-man.nl  anoniem een afspraak te maken of te bellen naar 038-4281600 voor een afspraak. Ook dit kan anoniem.  

Een bijzonder kwetsbare doelgroep zijn jonge mannen die het bed met een andere man delen. Zij weten vaak niet dat hepatitis B  een soa is en zijn zich minder bewust van de risico’s en de enige oplossing: vaccinatie. Een condoom gebruiken is niet afdoende, alleen een serie van drie vaccinaties geeft langdurig bescherming.
Jonge mannen zijn moeilijk te bereiken via specifieke homomedia omdat zij zich niet altijd laten voorstaan op hun homo zijn. De homobelangenverenging Schorer hoopt met de nieuwe aanpak ook de jonge mannen naar de GGD te krijgen, maar de campagne is breed opgezet. Zo is het risico van Hepatitis B bij de oudere bewuste homo dankzij eerdere campagnes van Schorer en GGD’en al veel beter bekend. Voor deze groep is de boodschap: neem je verantwoordelijkheid en zorg goed voor jezelf en je sekspartner(s).

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer