Brinkhoekweg - Foto: Wouter Steenbergen
Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meer wolken dan zon, ‘s middags misschien een buitje

Zwolle – Maandagochtend is de bewolking boven Zwolle zo dik dat de zon er moeilijk doorheen komt. De zonkansen zijn in de middag iets beter. Maar dan neemt ook de kans toe dat de schapen aan de Brinkhoekweg onder een boom moeten schuilen voor een buitje.

Kletsnat worden ze hoe dan ook niet, want veel regen wordt niet berekend. De temperatuur stijgt van 12 graden in de ochtend naar 17 graden in de middag. De dag start met weinig wind. Na het middaguur steekt een briesje op uit noordelijke richtingen: windkracht 3, in de avond tijdelijk 4, een matige wind. In de nacht naar dinsdag afnemende wind. Het kwik zakt naar 9 graden.

Hoeveel regenwater hebben de buien vanaf donderdag eigenlijk afgeleverd in Zwolle? In totaal komen we op bijna 39 liter per vierkante meter. Deze score registreerde de regenmeter in het weerstation van Weblog Zwolle in Dieze-Centrum. Dat noemen weerlui “regen van betekenis”.

Dinsdag is er overdag vermoedelijk nog steeds veel bewolking. Er is een kleine kans op een buitje. Rustig weer met weinig wind uit noordelijke richtingen. Een middagtemperatuur van 18 graden, wat een graadje winst is vergeleken met maandag.

Woensdag is het aandeel zon groter. Droog weer en wellicht verschijnt 19 graden op de thermometers in Zwolle.

Donderdag slepen we 20 graden binnen. Er is onzekerheid over het wel of niet verschijnen van buien.

Vrijdag nog warmer en misschien dan ook een bui.

Artikel delen: