Zwolle werkt aan vitale voetbalverenigingen

Zowel de gemeente Zwolle als de KNVB ondersteunen en begeleiden voetbalclubs. Beide partijen willen de verenigingsondersteuning beter op elkaar afstemmen en tekenen daarvoor vandaag een convenant. Het versterken van de voetbalverenigingen is het doel. Daarbij kan gedacht worden aan uiteenlopende zaken, van de interne organisatie tot het maken en handhaven van regels voor Fair Play.     

Wethouder sport Janco Cnossen, Toon Kannekens van Sport Service Zwolle en Nico van den Ham, bestuurslid KNVB district Oost, tekenen het convenant. Janco Cnossen: ‘Door samen te werken willen we efficiënter en effectiever kunnen ondersteunen. We hopen daarmee de voetbalclubs een positieve impuls te geven. Clubs staan voor grote uitdagingen zoals het teruglopende enthousiasme voor vrijwilligerswerk.’

Samenwerking

De KNVB zorgt als sportbond voor de ondersteuning en begeleiding van voetbalverenigingen. De gemeente ondersteunt alle sportclubs, dus ook voetbalverenigingen. Dit wordt uitgevoerd door Sportservice Zwolle (SSZ).

Omdat voetbalverenigingen vaak te kampen hebben met dezelfde problematiek heeft de KNVB een samenwerkingsinitiatief ontwikkeld onder de naam Grote Stedenbeleid (GSB). De KNVB wil met de 30 grootste gemeenten van Nederland komen tot samenwerking en afstemming.

Werkwijze

De voetbalclubs in Zwolle worden bekeken op punten die samen de vitaliteit van clubs bepalen. Dit zijn: financiën, accommodatie, plezier en respect, communicatie, beleid, organisatiestructuur en maatschappelijke positie. Aan de hand hiervan wordt bepaald welke clubs de meeste aandacht nodig hebben en op welke gebieden. Betrokken verenigingen zullen worden benaderd en mogelijke ondersteuningsmaatregelen zullen worden besproken. Dit moet leiden tot een concreet plan van aanpak.

Stuurgroep voetbal Zwolle   

Een stuurgroep voetbal Zwolle wordt ingesteld voor het onderling overleg tussen KNVB, SSZ en de gemeente. Daarnaast wordt minstens 1 maal per jaar het Overleg Orgaan Zwolse voetbalverenigingen en de Sportraad Zwolle uitgenodigd om deel te nemen aan een overleg.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Eras,

  waar heb je het in hemelsnaam over? Dit heeft volgens mij niks met bequick te maken. En het is al helemaal geen klote club. Kom eens een zaterdagje een biertje drinken, dan zal ik je het tegendeel bewijzen en laten zien hoe gezellig het is! Je bent altijd welkom.


  Maak melding

 2. He arthur lees ff bij werkwijze.Vitaliteit van de club,financien ed.Dus heeft genoeg met die kloteclub te maken.Kom er al 30 jaar om te voetballen af en toe.En een biertje drinken doe ik daar zeker niet.Wat een boutclub.En gezellig is het daar nog nooit geweest


  Maak melding

 3. @Eras.

  Je kunt toch niet zeggen dat wanneer het één keer slecht gesteld is met de financien, je gelijk een kloteclub bent? En voor die financien is ook nog eens het bestuur verantwoordelijk en niet het overgrote deel van de gezellige leden.
  En over die gezelligheid valt natuurlijk te twisten, het is maar waar je van houdt. Kom een keer een biertje drinken als je bij ons moet voetballen, en je krijgt de eerste van mij. Grote kans dat ik achter de bar sta namelijk!


  Maak melding

 4. Arthur, biertje bij Bq? die kantine is net een gymzaal, wat een aanfluiting en om je daarvoor ook nog eens in de schulden te steken zeg. maar je kunt je wel mooi splitsen daar, de echte bq ers en het zooutje klaplopers wat geen enkele binding heeft met de club. 😉


  Maak melding

 5. Nee dat klopt Arthur.Het is altijd al een kloteclub geweest.En nee ik ga er geen biertje drinken.En ja zo gaat de club ook naar de kloten.Altijd maar alles weggeven als je achter de bar staat.


  Maak melding

Reageer