PvdA wil combigebouw met basisschool en wijkcentrum in Kamperpoort

PvdA wil combigebouw met basisschool en wijkcentrum in Kamperpoort

Zwolle – “Zorg dat er een basisschool én een nieuw wijkcentrum komt bij de nieuwbouw van de IJsselhallenlocatie in Kamperpoort. Gaat het college hier onderzoek naar doen?” Dat vraagt PvdA-burgerraadslid Roberto Kist maandag 8 juni tijdens het raadsdebat over onderwijshuisvesting. Deze voorzieningen kunnen, volgens Kist, prima samen in een nieuw combigebouw.

“We zien een mooie kans in de nieuwe huisvestingsvisie”, zegt Kist. “Die visie heeft namelijk de ambitie om wijkbewoners meer te betrekken bij de school en om het schoolgebouw een actieve plek te geven in de wijk.” Kist vertelt dat Kamperpoorters tijdens buurtbezoeken van de PvdA aangaven verbinding te missen, zeker nu de wijk zo sterk aan het veranderen is.

Kist vervolgt: “Nu hebben we de kans om voor die verbinding te zorgen. Zet op de IJselhallenlocatie een combigebouw neer voor een basisschool en een wijkcentrum. Zo creëer je een nieuwe centrale plek voor de wijk waar buurtbewoners elkaar ontmoeten.”

De PvdA-fractie dient een motie in om onderzoek te doen naar het realiseren van een combigebouw. De gemeenteraad besluit op 15 juni of ze met die motie instemt.

Artikel delen: