Openbaar Belang verduurzaamt woningen in Indische Buurt

Openbaar Belang verduurzaamt woningen in Indische Buurt

Zwolle – Aan de Borneo- en Riouwstraat heeft Openbaar Belang 25 eengezinswoningen. Deze woningen zijn toe aan onderhoud. Hemink Groep heeft het contract getekend en gaat direct na de bouwvak starten.

Er worden verschillende isolerende maatregelen uitgevoerd. De daken worden vervangen, de buitenste laag van de muren (het buitenblad) wordt vervangen en hier worden isolatieplaten met steenstrips op aangebracht. Naast de isolerende werking zorgt het gelijk voor een verbeterde uitstraling. Daarnaast zorgen zonnepanelen en een nieuwe hoog rendement CV-ketel ook voor het verduurzamen van de woningen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM en het protocol samen veilig doorwerken. Als de vakman de woning in moet, dan gebeurt dat alleen met goedkeuring van de bewoner.

“Bewoners ervaren na de werkzaamheden voor meer wooncomfort. Door de verschillende energetische maatregelen gaan de woonlasten omlaag. Er is een flink aantal bewoners dat heeft gekozen om tegen huurverhoging een aanbouw aan de achterzijde van de woning te laten bouwen.”

Om geen vervelende verrassingen tegen te komen, wordt binnenkort gestart met een proefwoning. Half augustus starten de werkzaamheden en voor het einde van het jaar is Hemink Bouw klaar met dit mooie project.

Artikel delen: