Porporastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Porporastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, vooral ’s morgens af en toe regen

Zwolle – Donderdag start Zwolle ‘s morgens met veel bewolking en 12 graden op de thermometer. De wolken worden dikker en terwijl dat gebeurt, gaat er af en toe regen of motregen vallen. In de middag neemt neerslagkans geleidelijk af en ook de wolkendikte. Er is zicht op een avondzonnetje.

Curiositeit is dat wolken en regen dit keer vanuit het oosten komen. In onze regionen brengen wolken meestal vanuit westelijke richtingen neerslag. Verder nog iets bijzonders te melden? Ja, de temperatuur. Die komt een tikje boven de 20 graden uit, wat de afgelopen dagen niet lukte. De noordoostenwind is zwak in de ochtend tot matig, kracht 3, in de middag.

In de avond en nacht naar vrijdag neemt de regenkans verder af. Vrijdag overdag is de zon weer van de partij. Het warmt flink op. Een zomerdag met 27 graden ligt voor het grijpen. En er is weinig kans op regen.

In het weekend wordt het nog warmer: maximumtemperaturen tussen 25 en 30 graden. Op zaterdag waarschijnlijk het warmst. Beide dagen maakt Zwolle ’s middags en ’s avonds kans op een regen– of onweersbui, die misschien stevig van leer trekt.

Artikel delen: