Internationale hondenshow Zwolle

Zwolle – Op 13 en 14 september 2008 vindt in de IJsselhallen te Zwolle de internationale hondenshow van de Stichting Organisatie Hondententoonstelling Zwolle (SOHZ) plaats. Dit evenement is niet alleen een topper op het gebied van de kynologie, maar ook een show voor iedereen die de hond een warm hart toedraagt. Zo kunnen alle honden die de show bezoeken, meedoen aan een speciale Gedragstest waaraan een officieel certificaat is verbonden!

De testen staan onder leiding van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Tevens kan men bij speciale gedragstherapeuten van Martin Gaus Gedragscentrum terecht voor vragen wanneer men een probleem(pje) heeft met zijn hond. De IJsselshow wordt voor de achtste achtereenvolgende keer in Zwolle georganiseerd. In korte tijd is dit evenement uitgegroeid tot één van de grootste hondenshows in Nederland; er zijn 2300 honden ingeschreven en ongeveer 250 hondenrassen zijn vertegenwoordigd.

Op de zaterdag zien we dit jaar een heel bijzonder ras, nl. de Rafeiro do Alentejo, een grote, zware en krachtige hond uit het zuiden van Portugal. 

De IJsselshow heeft een onstuimige groei doorgemaakt;in vijf jaar tijd is het gelukt om tot de top vijf van de landelijke hondententoonstellingen te behoren. Dit is mede te danken aan de keuze voor een zeer gevarieerd programma. Dit maakt de show tot een evenement waar niet alleen hondenkeuringen plaatsvinden. Er is ook een groot aanbod van allerlei activiteiten dat het voor de bezoekers zeer aantrekkelijk maakt deze show te bezoeken.

Nationale en internationale kampioensschappen

De exclusiviteit van de raskeuringen wordt mede gevormd door 50 gekwalificeerde keurmeesters van wie ongeveer de helft uit het buitenland komt. De hondenrassen zijn verdeeld in 10 rasgroepen die verdeeld over twee dagen gekeurd worden. Na de raskeuringen vinden de groepskeuringen plaats in de erering. Naast nationale worden ook internationale kampioenschapprijzen toegekend (CAC en CACIB). Op zondag worden na de groepskeuringen de tien mooiste honden gekozen en tot slot is er de verkiezing van de allermooiste hond van het evenement: “BEST IN SHOW”!

Gevarieerd programma

De IJsselshow is een èchte SHOW – er worden niet alleen rashonden gekeurd – er is een non stop showprogramma in de Erering met demonstraties van verschillende hondensporten zoals Dogfrisbee, Dogdancing en een demonstratie Eendendrijven met Border Collies.

Verder wordt de wedstrijd om de Beste Kynologenclub van Nederland gehouden: een spectaculair “natte neuzen” festijn, waarbij het gaat om een leuk samenspel tussen baas en hond. De organisatie hiervan is in handen van de Kynologenclub Zwolle e.o.  Martin Gaus is er om de diverse activiteiten in de Erering van commentaar te voorzien.

Ook wordt er weer een demo MAG test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) gehouden in de Erering door speciale gedragskeurmeesters van de Raad van Beheer.

Verder kunnen alle honden die de show bezoeken, meedoen aan een speciale Gedragstest waaraan een officieel certificaat is verbonden! De testen staan onder leiding van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

In een speciaal ingericht strodorp is een keur aan stands waar allerlei hondenattributen, kleding, geschenken, boeken, tijdschriften en nog veel meer aangeschaft kan worden. Dit alles maakt dat de IJsselshow ook dit jaar weer niet gemist mag worden!

Openingstijden:

Op beide dagen zijn de IJsselhallen open vanaf 8.00 uur. De keuringen beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur; hierna volgen de eindkeuringen tot ongeveer 17. 30 uur.

Entree: volwassenen € 8,00 

Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding en 65+  € 5,00

Bezoekhond  € 5,00

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dit gaat vast een vrolijke blaffende beestenbende worden. En in tegenstellingen tot de Kusters-honden behoeven ze geen politie inzet ! ;D ;D ;D


    Maak melding

Reageer