Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en zomers warm

Zwolle – Vrijdag is een warme dag. De wolken laten voldoende ruimte aan de zon, die de kwikstand in de Zwolse thermometers opstuwt naar een zomerse waarde van ongeveer 27 graden.

Prima weer voor een vaartochtje op het Almelose Kanaal. Er is wind maar niet te veel: windkracht 2 tot 3 uit richtingen rond oost. In de avond is er een kleine kans op een bui. Maar het is veel waarschijnlijker dat je barbecue in Zwolle droog verloopt. De temperatuur zakt pas rond middernacht onder de 20 graden. En uiteindelijk wordt het ’s nachts niet kouder dan 16 graden.

Zaterdag begint dus met een temperatuurvoorsprong. Zon en uitgroeiende stapelwolken zorgen voor een dynamisch, zomers weerbeeld boven de stad. Halverwege de ochtend is het al meer dan 20 graden. Zaterdagmiddag wordt een maximum van 28 graden verwacht, bij weinig wind.

Betrouwbaar is het weer echter niet, omdat het onder invloed van een lagedrukgebied tot stand komt. In de middag, avond en nacht is er kans op een onweersbui. Als dat gebeurt, kan het tijdelijk flink tekeergaan. Houd rekening met hagel en windstoten.

Zondag is die waarschuwing ook van toepassing. Een natte boel door een bui met onweer is vooral zondagmiddag een mogelijkheid. Een maximumtemperatuur daarbij van ongeveer 23 graden. De wind komt uit westelijke richtingen.

Na het weekend een temperatuur rond 23 graden, wat bovengemiddeld warm is voor deze fase van juni. Maar ook elke dag kans op een regen- of onweersbui.

Artikel delen: