Zwollenaren maken videoclip voor Marillion

Zwolle – Zwollenaren Alain Hermans en Marcel van der Zee hebben een videoclip gemaakt voor de rockband Marillion. De Britse band (bekend van o.a. hun hit Kayleigh uit 1985) organiseert een competitie rondom het uitkomen van hun nieuwe single ‘Whatever is Wrong With You’ waarbij ruim 12.000 euro te verdienen valt.

Hermans en Van der Zee dragen Marillion allebei al jaren een warm hart toe. Nadat beiden van de competitie hoorden hoefden ze dan ook niet lang na te denken. Beide heren zijn werkzaam in de audiovisuele tak en hebben dan ook de nodige ervaring met het medium. Een videoclip echter hebben ze niet eerder gemaakt. Een absolute uitdaging en zeer zeker de moeite waard. Beiden willen dit vaker doen en zijn dan ook zeer tevreden over het resultaat. De videoclip werd opgenomen in Zwolle in onder andere de binnenstad, de wijk Assendorp en het Engelse Werk.

Competitie  

Marillion organiseert de competitie voorafgaand aan het uitkomen van hun vijftiende album ‘Happiness is the Road’ en de daarop aansluitende tour. De band biedt het nieuwe nummer ‘Whatever is Wrong With You’ gratis te downloaden aan en vraagt aan haar fans om hierbij een videoclip te maken en op Youtube te plaatsen. De clip met de meeste hits op 1 december a.s. wint de Grand Prize van 5000 Britse ponden. Daarnaast selecteert de band zelf ook een clip en deze wint de Spot Prize van eveneens 5000 Britse ponden. En mogelijk kiest de band juist die clip met de meeste hits, waarbij de winnaar maar liefst 10.000 Britse ponden in de wacht sleept.

Nieuwe album en tour

Happiness is the Road heet het nieuwe dubbelalbum van Marillion waarvan de single ‘Whatever is Wrong With You’ uitkomt op 1 oktober a.s. Daarnaast gaat de band dit najaar op tournee en zal daarbij ook de Zwolse IJsselhallen aandoen op zaterdag 22 november. Kaarten voor dit concert kosten Euro 32,50 en zijn nog verkrijgbaar via de bekende voorverkoopadressen.

Links:

De clip is te vinden op Youtube op zoektermen ‘Marillion Zwolle’ : http://nl.youtube.com/watch?v=VezwxRaIUbc

http://www.whateveriswrongwithyou.com

http://www.marillion.com

https://youtu.be/VezwxRaIUbc

Artikel delen:
Reacties 9

Reageer