Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Sinds eind mei geen nieuwe coronapatiënten opgenomen in Isala Zwolle

Zwolle – Vrijdag worden in totaal acht mensen die besmet zijn met Covid-19 verpleegd in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Al enkele weken schommelt het aantal coronapatiënten in Isala rond een laag niveau.

Isala deelt mee dat momenteel zes patiënten op de reguliere corona-afdeling liggen. Vorige week vrijdag lagen op deze afdeling acht mensen in verband met coronabesmetting. Op de intensive care liggen momenteel nog maar twee coronapatiënten. Dit lage aantal is sinds het hoogtepunt van de Covid-uitbraak nog niet voorgekomen op de IC in Zwolle.

Isala-woordvoerder Gerben Hart zegt tegen Weblog Zwolle dat er sinds eind mei geen nieuwe patiënten in Isala positief zijn getest op corona. “Dus er zijn sindsdien ook geen nieuwe patiënten met corona in ons ziekenhuis opgenomen. Dit geeft ons ruimte en vertrouwen om de reguliere zorg steeds verder op te starten.”

Fase 1 van het opstarten van de reguliere zorg in Isala is afgerond. Gerben Hart: “In fase 1 was de poliklinische zorg gemiddeld 50 procent opgestart en de OK-capaciteit zat op 75 procent.”

“We zitten nu in fase 2. Daarbij wordt de poliklinische zorg fors verder opgestart. Gemiddeld is ongeveer 70 procent van de zorg weer opgestart. De OK-capaciteit zit alweer op 100 procent.”

Ook sommige poliklinieken zitten al op 100 procent. Gerben Hart. “Zoals Reumatologie, maar daarbij wordt ook veel gebruikt gemaakt van beeldbellen. Het inplannen van de (fysieke) afspraken gaat altijd in overleg met de arts, en op basis van urgentie.”

“Bij het verder opstarten van de zorg bekijken we uiteraard ook de toestroom van patiënten en wat dit betekent voor de triage aan de deur, wachttijden en drukte in wachtkamers. We monitoren en evalueren de situatie continu,” aldus woordvoerder Gerben Hart.

Artikel delen: