Van Nahuysplein - Foto: Wouter Steenbergen
Van Nahuysplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Kans op een stortbui, zaterdag zeer warm

Zwolle – Zaterdag is er veel zon in Zwolle en het is warm. Vrijdag meldde ons weerstation in Dieze-Centrum een maximum van 28,5 °C en we verwachten dat die temperatuur zaterdag geëvenaard wordt: tegen de 30 graden. Behalve zon zijn er stapelwolken, die in de loop van de middag imposante proporties kunnen aannemen.

Of dit aan het eind van de middag uitdraait op onweer boven Zwolle is onzeker. Houd voor de zekerheid rekening met een onweersbui boven de stad, ook in de avond en nacht. Het lijkt er echter op dat de grootste onweerskansen weggelegd zijn voor Groningen, Drenthe en Ostfriesland. De wind stelt weinig voor en draait van oostelijke naar noordelijke richtingen.

Zondag is het met een middagtemperatuur van ongeveer 23 graden minder warm. Er is veel bewolking en een bescheiden dosis zon. Vanaf het middaguur stijgt de kans op buien met onweer, die mogelijk een bak water storten op de stad. De buien kunnen tot in de nacht opdoemen. De wind is gedraaid naar westelijke richtingen, zwak tot matig van kracht.

Na het weekend is het wisselend bewolkt met af en toe buien. De middagtemperatuur ligt rond de comfortabele waarde van 23 graden.

Artikel delen: