Gemeenteraad naar Zwolle Zuid voor wijkanalyse

Zwolle –  Op donderdagavondavond 11 september en dinsdagavond 16 september komt de gemeenteraad van Zwolle naar Zwolle Zuid om met wijkbewoners te praten over de wijk nu en in de toekomst. Aan de hand van deze gesprekken wordt een wijkanalyse opgesteld met daarin de plannen voor Zwolle Zuid voor de komende vier jaar.

De gemeenteraad heeft op woensdag 4 juni al gesproken met enkele bewoners van Zwolle Zuid die goed weten wat er speelt in de wijk. Naar aanleiding van dit gesprek zijn de volgende vragen geformuleerd  waar de raad dinsdag 11 en donderdag 16 september a.s. met de wijkbewoners over verder wil praten: 

·         Hoe gaan we in Zwolle Zuid met onze jeugd om?

·         Vindt u als inwoner van Zwolle Zuid de wijk veilig?

·         Is Zwolle Zuid voorbereid op haar toekomst?

Bij deze vragen wil de gemeenteraad samen met de wijkbewoners aandachtspunten formuleren die uitgewerkt moeten worden in de wijkanalyse. De stem van de wijkbewoners is doorslaggevend in de keuze voor de aandachtspunten. Daarom worden wijkbewoners van Zwolle Zuid, die willen meedenken over de toekomst van hun wijk, uitgenodigd om op donderdagavond 11 september naar wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 of op dinsdagavond 16 september naar wijkcentrum De Pol, Gelijkheid 1 te komen. Daar staat vanaf 19.15 uur de koffie klaar en het programma begint om 19.30 uur. 

De avonden worden omlijst door een optreden van de Doe-Theatergroep ‘De Lichte Kwelling’ met een theaterverrassing.

Na deze avond wordt de wijkanalyse opgesteld. Zodra de wijkanalyse klaar is, worden wijkbewoners opnieuw uitgenodigd om hierover hun mening te geven. Aan de hand van de terugkoppeling van de wijkbewoners op deze bijeenkomst neemt de gemeenteraad een besluit over welke plannen de komende vier jaar in Zwolle Zuid worden uitgewerkt.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. De goedkopere huurwoningen in Zuid worden volgestort met tuig uit Holtenbroek. De wijk die zo mooi aan het opknappen is. Even een paar jaar wachten en dezelfde procedure kan worden toegepast op zuid.


    Maak melding

  2. Fijne vent ben jij Joppie! Wat moet men in Zuid met het tuig uit Holtenbroek? Dat volk moeten ze gewoon aanpakken en wat verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengen! Dat werkt beter dan telkens verplaatsen en een andere buurt laten verzieken.

    Echt je opmerking slaat ook gewoon helemaal nergens op! Het glas is bij jou zeker altijd half leeg?!?


    Maak melding

Reageer