Wijde Aa - Foto: Wouter Steenbergen
Wijde Aa
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en vooral in de ochtend nat

Zwolle – Maandag begint met een grote kans op nattigheid, vooral in de vroege ochtend. Reken op regen of motregen in Zwolle. In de loop van de ochtend en in de middag wordt de neerslagkans geleidelijk kleiner. Een zwak tot matig windje komt uit het noordwesten.

De zon zit verscholen achter diverse lagen bewolking. Met een beetje geluk prikken enkele zonnestralen er toch doorheen, om de weersfeer in de stad wat op te peppen. Een verwachte middagtemperatuur van 21 graden helpt in elk geval. Dat voelt vrij warm aan in de vochtige lucht. In de avond en nacht naar dinsdag een kleine kans op een bui.

Dinsdagochtend vroeg is Zwolle mogelijk gehuld in mist. Daarna bepalen wolken en zon het weer. ’s Morgens is het droog. In de loop van dinsdagmiddag en -avond zou een bui boven de stad kunnen verschijnen. Het kwik loopt op naar ongeveer 22 graden, wat bovengemiddeld warm is voor half juni.

In de rest van de week zit de maximumtemperatuur ook ongeveer op dat niveau. Er is een overschot aan bewolking, dus volop zonnig weer is te veel gevraagd. Er kan dagelijks een bui verschijnen boven de stad, maar de droge perioden hebben de overhand. Woensdag is er kans op onweer.

Artikel delen: