Digitale stadswandeling in Kraanbolwerk Zwolle

Digitale stadswandeling in Kraanbolwerk Zwolle

Zwolle – Door de maatregelen aangaande het Covid-19 virus organiseert het Zwols Architectuur Podium (ZAP) geen fysieke bijeenkomsten, gebouwbezoeken en lezingen zoals gewoonlijk.

Om toch te blijven informeren over nieuwe ontwikkelingen in de stad, organiseert ZAP op 25 juni een digitale stadswandeling. In deze digitale meeting wordt u meegenomen naar het Kraanbolwerk in Zwolle, waar u een rondwandeling kunt maken door het gebied en in gesprek kunt met de ontwikkelaar en ontwerpers. Gewoon vanuit uw huiskamer.

Op de voormalige Schaepmanlocatie is de afgelopen jaren een bijzonder stedelijk woonmilieu tot stand gekomen: Het Kraanbolwerk. Van oudsher is deze locatie een bastion geweest om de Zwolse binnenhaven en de kraan te beschermen. Na het vervallen van deze verdedigingsfunctie heeft de locatie zich vanwege de gunstige ligging gaandeweg ontwikkeld tot industriegebied.

Nu is dit gebied getransformeerd tot een hoogwaardig woongebied, met een prominente rol voor het water en de waterhuishouding van deze locatie. De nieuwe bebouwing op het eiland refereert in architectuur en materiaalgebruik aan de rijke geschiedenis. Er is aansluiting gezocht bij de maat en schaal van de stedelijke omgeving en van de bebouwing aan de Thorbeckegracht. Tegelijkertijd is het stoere en dynamische karakter van het Kraanbolwerk bewaard gebleven.

Benieuwd naar het Kraanbolwerk? ZAP nodigt u uit voor een digitale Zoom meeting. Samen met stedenbouwkundige Henk Snel van de gemeente Zwolle, ontwikkelaar Marcel de Ruiter van Van Wonen en de betrokken architecten gaat u virtueel naar de locatie. Door middel van persoonlijke vlogs lichten zij daar hun plannen toe. Dit alles onder leiding van onze digitale host Bert Groot.

Er is ruimte voor maximaal tachtig deelnemers in de digitale omgeving. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 22 juni via deze link: https://forms.gle/kAtw1zm2k2J5F89j6

Na aanmelding ontvangt u circa twee uur voor aanvang van de Zoom meeting een mail met daarin de link, waarmee u kunt inloggen in de meeting.

Artikel delen: