Potgietersingel - Foto: Wouter Steenbergen
Potgietersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking met ’s middags de grootste kans op een bui

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg kun je in mistbanken terechtkomen, mocht het even opgeklaard zijn boven Zwolle. Maar het is aannemelijker dat er ’s morgens een aantal wolkenlagen boven de stad hangen. Van die wolken raken we dinsdag niet af.

Er is weinig tot geen wind. Een bui boven Zwolle behoort de hele dag tot de mogelijkheden, maar in de middag is de kans daarop het grootst. Misschien is daarbij een donderklap te horen. Zo’n waterballet als zondagmiddag in Twente en de Achterhoek werd opgevoerd, ligt dinsdag niet in de verwachting voor onze regio. De temperatuur komt uit rond 21 graden, iets minder warm dan maandag.

Maandag tikte ons weerstation in Diezerpoort, geholpen door zonnestraling die met succes door de wolken heen drong, toch nog een zomers maximum aan van 25 graden. Stadshagen bleef net onder de 25 graden.

De rest van de week worden mooie middagtemperaturen van 22 tot 25 graden verwacht in Zwolle. De lucht is niet alleen warm, maar ook vochtig. Dit blijft een voedingsbodem voor buien.

Woensdag en vooral donderdag zou er eentje in onze omgeving kunnen ontstaan, misschien met onweer. Woensdag komt de zon weer op de proppen, hoewel er tevens wolken zijn.

Artikel delen: