Geen Zwolsche Boys & Girls, vrouwenvoetbal alleen bij ZAC - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Geen Zwolsche Boys & Girls, vrouwenvoetbal alleen bij ZAC

Zwolle – De besturen van de voetbalverenigingen ZAC en Zwolsche Boys, beide gehuisvest op sportpark Jo van Marle in Zwolle Zuid, hebben bekend gemaakt dat het samenwerkingsverband voor meiden en damesvoetbal onder de naam SVO VVZ stopt met ingang van het seizoen 20/21. De clubs hebben dit in goed overleg besloten.

Het meiden- en damesvoetbal gaat op in ZAC. Het doet de Zwolsche Boys pijn zich hieruit te moeten terugtrekken maar de club laat hiermee het sportieve belang van het damesvoetbal prevaleren boven het verenigingsbelang. Een aparte tak voor damesvoetbal staat het halen van de ambitie van ZAC in de weg om de doelstelling van de KNVB op het gebied van vrouwenvoetbal te halen. Deze doelstelling houdt in dat vrouwen in 2022 op alle fronten verder geïntegreerd zijn en onvoorwaardelijk deel uitmaken van het voetbal.

De Zwolsche Boys blijft indien nodig faciliteren in veldgebruik voor het damesvoetbal. De clubs blijven wel in gesprek om te kijken naar andere mogelijke manieren van samenwerking.

Artikel delen: