Philidorstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Philidorstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolken en warm, vanaf de middag stijgende buienkans

Zwolle – Woensdagochtend vroeg hangt er nevel of mist. De zon – opkomst om 5.12 uur – ruimt dat op, maar heeft geen vrij spel boven Zwolle. Enkele lagen bewolking hangen als een lichtgrijs plafond boven de stad. De zon priemt daar met wisselend succes doorheen. Het kwik stijgt naar 24 graden en de wind is zwak uit het noordoosten.

Dan de dagelijkse kwestie: wel of geen bui boven Zwolle. En zo ja, wanneer. In de ochtend zou eentje vanuit Duitsland deze kant op kunnen sukkelen. Een grotere kans op een stevigere bui is er vanaf het eind van de middag en in de avond. Die kan ontstaan boven de stad. Onweer is mogelijk en een flinke regenhoeveelheid ook.

Buien zijn een plaatselijk fenomeen. Op een paar kilometer afstand stromen de dakgoten over en hier druppelt het een beetje, of andersom. Je favoriete neerslagradar app is de beste hulp om de buienontwikkeling van minuut tot minuut in de gaten te houden. In de nacht naar donderdag kun je dat onder dekens blijven doen, want ’s nachts blijft er kans op een bui, misschien met onweer.

Donderdag overdag is het nog niet gebeurd met de buiigheid. Je loopt risico om flink nat te worden. Onder veel bewolking ligt de temperatuur ‘s middags in de buurt van 22 graden.

Vanaf vrijdag nemen de regenkansen sterk af en de zonkansen sterk toe. Het kwik stijgt naar 22 graden op zaterdag tot 25 graden op zondag.

Artikel delen: