PvdA wil gratis mondkapjes voor scholieren arme gezinnen

PvdA wil gratis mondkapjes voor scholieren arme gezinnen

Zwolle – De provincie Overijssel moet mondkapjes maken voor schoolgaande jeugd uit armlastige gezinnen. Dat wil de PvdA. De partij wijst naar het voorbeeld van de provincie Gelderland. Die provincie besloot vorige week 10.000 kapjes beschikbaar te stellen.

“Jongeren die gebruik maken van het openbaar vervoer voor hun reis naar hun school moeten verplicht een mondkapje dragen,” zegt PvdA-fractievoorzitter Annemieke Wissink. “Maar goede, herbruikbare mondkapjes zijn niet voor iedereen even gemakkelijk te betalen. We willen niet dat gezinnen die het financieel krap hebben door de volksgezondheidsmaatregelen extra in de knel komen. Het zou mooi zijn als de provincie hen de helpende hand biedt.”

Wissink: “Het liefst zouden we dan zien dat die provinciale mondkapjes gemaakt worden door een lokale producent. Auping bijvoorbeeld heeft toen de crisis uitbrak snel de productie van hoogwaardige mondkapje opgestart. Het zou mooi zijn als onze mondkapjes bij zo’n Overijssels bedrijf wegkomen. Dan snijdt het mes aan twee kanten.”

De provincie Gelderland besloot vorige week 10.000 mondkapjes beschikbaar te maken voor kinderen die onder de armoedegrens leven. Dat kost de provincie 65.000 euro.

Artikel delen: