Vragen over hoge huurprijzen zwembaden

Zwolle –  De fractie van de SP in Zwolle heeft donderdag vragen gesteld aan het college over de gehanteerde huurprijzen van de Zwolse zwembaden. In de Stentor van 4 september 2008 viel te lezen over een conflict tussen zwemschool Akwaak en de Zwolse zwembaden over de huurprijs van het zwembad. De zwemvereniging spreekt van ‘exorbitant hoge bedragen’, terwijl het zwembad spreekt over commerci√ęle prijzen. De fractie van de SP wil nu weten of het college een rol wil spelen in deze kwetsie en hoe het college de huurprijs van de Zwolse zwembaden beoordeelt.

SP-raadslid Emile Hoogterp: ‘Deze kwestie moet zo snel mogelijk worden opgelost. Eventueel door tussenkomst van de gemeente Zwolle. De Zwolse zwembaden moeten wat onze fractie betreft voor iedereen toegankelijk zijn, ook op financieel gebied. Het is betreurenswaardig dat een Zwolse zwemschool nu moet uitwijken naar een zwembad in een andere gemeente’. De SP vraagt de wethouder hoe deze de gehanteerde prijzen van het Zwolse zwembad beoordeelt en of er meer organisaties zijn, die problemen hebben met de gehanteerde huurprijzen.

Dit brengt de SP bij de volgende vragen:

1.       Is de wethouder bereidt om een rol in deze kwestie te spelen, zodat het conflict snel kan worden opgelost? Zo nee, waarom niet?

2.       Zijn er bij de wethouder meer organisaties bekend die problemen hebben met de huurprijzen van de Zwolse zwembaden? Zo ja, welke?

3.       Is de wethouder bekend met de prijzen die de Zwolse zwembaden hanteren? En zo ja, hoe beoordeelt de wethouder deze prijzen?

4.       Kan de wethouder mijn fractie een overzicht geven van de gehanteerde prijzen in de Zwolse zwembaden, afgezet tegen de prijzen die zwembaden in omliggende gemeenten rekenen? Zo nee, waarom niet?

Artikel delen:
Reacties 2
  1. zwembad
    Een zwemschool die hoge prijzen vraagt aan zijn klanten, en dan voor een dubbeltje op de eerste rang wil zwemmen, in een bad wat met gemeenschap geld draaiende gehouden wordt. en ook nog op tijden waarop de zwolse verenigingen gebruik maken, moet eens nadenken voor ze de beschuldigende vinger opsteken.


    Maak melding

  2. @an, ik kan me daar alleen maar bij aansluiten, er mist denk ik ook teveel aan informatie ontbreekt aan de kant van de commerciele vereniging.
    ;D ūüėõ :-* :'(


    Maak melding

Reageer