Hobbemastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Hobbemastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt en perioden met regen

Zwolle – Donderdag kun je van ‘s morgens vroeg tot in de middag nat worden in Zwolle. Buien en perioden met regen staan op het programma. De druppels vallen uit bewolking die vooral in de ochtend dik is. Geen dag voor zonaanbidders, wel eentje voor regenliefhebbers.

Er wordt over het hele etmaal ongeveer 10 liter water per vierkante meter berekend. Dat valt niet allemaal overdag, ook in de kleine uurtjes van donderdag wordt al regen verwacht. Het is minder dan de 17 liter per vierkante meter die een onweersbui woensdagavond rond acht uur binnen luttele minuten losliet boven Zwolle.

Donderdagavond neemt de kans op regen geleidelijk af, al is een nagekomen buitje niet geheel uit te sluiten. De temperatuur stijgt donderdag van 16 graden in de ochtend naar 21 in de middag. De wind is zwak en draait in alle vroegte van noordoost naar zuidwest tot west.

Vrijdagochtend is er kans op mistbanken, die spoedig oplossen onder de zon. Die komt beter uit de verf dan in de afgelopen dagen, hoewel er ook wolken zijn. Een buitje kan met name rond het middaguur boven de stad verschijnen. De rest van vrijdag is de kans groot dat je het droog houdt in Zwolle. Het kwik stijgt naar ongeveer 22 graden. Er steekt weer eens een beetje wind op: uit het zuidwesten tot westen met maximaal kracht 3.

Het weekend ziet er goed uit dankzij gunstige zonnevooruitzichten. Een enkel druppelbuitje dat op beide dagen mogelijk is, kan daar weinig aan afdoen. En er is niks mis met een maximumtemperatuur van 22 graden en een matig windje.

Volgende week is het droog, zonnig en warm tot zeer warm.

Artikel delen: