Thomashuis organiseert cursus “Geloof ik het wel”

Zwolle – Het Thomashuis organiseert binnenkort de cursus “Geloof ik het wel”. Iedereen kent ze wel: de momenten dat de twijfel toeslaat: ‘Geloof ik het wel?’. En wát geloof ik dan? Als je op zoek wilt gaan naar de bron van het christelijk geloven leent de cursus “Geloof ik het wel?” zich uitstekend om je eigen geloof te verdiepen. Er is ruimte om te zoeken naar wat jou bezielt en ook wordt er gekeken naar de bouwstenen die de katholieke traditie ons aanreikt. Het is een unieke kans voor mensen  van deze tijd om in gesprek te gaan met elkaar en met verhalen en rituelen uit de christelijke traditie.

Het Thomashuis is het Dominicaans Centrum voor levensbeschouwelijke verkenningen gevestigd in het Dominicanenklooster.  Het Thomashuis zet de deur open voor mensen die, tegen de achtergrond van maatschappelijke ontwikkelingen, hun geloofs- of zingevingsvragen met anderen willen verkennen en/of hun spiritualiteit willen voeden. Deze verkenningen vinden plaats in Dominicaans perspectief. Dit betekent dat vanuit maatschappelijke betrokkenheid, door studie, bezinning en kritische reflectie gezocht wordt naar dat wat waar(achtig) en van waarde is. De cursusbegeleiders putten daarbij uit christelijke en/of andere religieuze en culturele bronnen. In de cursussen maken zij gebruik van (bijbel)verhalen, poëzie, literatuur, muziek, dans, film en beeldende kunst: vindplaatsen van deze waarden.

Data:                     ééns in de 2 weken op maandagavond

29 september, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november, 8 december,

5 en 19 januari, 2 en 16 februari , 2 en 16 maart.

Tijd:                       19.30 – 22.00 uur

Locatie:                 Dominicanenklooster Zwolle

Begeleiding:                 Holkje van der Veer (o.p.), Corinne van Nistelrooij

Kosten :                 € 100,–  (mensen met een minimum inkomen 75 €)

Info en aanmelding: thomashuis@kloosterzwolle.nl / tel: 038 4254412

Artikel delen:
Reactie 1
  1. …..ruimte om te zoeken naar wat jou bezielt en ook wordt er gekeken naar de bouwstenen die de katholieke traditie ons aanreikt.

    Pastoors die zich vergrijpen aan kleine jongetjes ?


    Maak melding

Reageer