Jeugdtuinen vieren oogstseizoen met wedstrijd

Zwolle – Wat kan je allemaal maken van groente, kalebassen, bloemen en takken? De kinderen van de jeugdtuinen in Zwolle weten het wel. Donderdag 11 september vieren zij het oogstseizoen met een creatieve wedstrijd. Wim Mensink, de wijkbeheerder van Zwolle Zuid, reikt die dag om 16.30 uur de prijs uit voor de beste creatie in de jeugdtuin aan de Oude Deventerstraatweg. De creaties zijn voor bezoekers tentoongesteld vanaf 16.00 uur.

Om het oogstseizoen feestelijk te vieren houden het jeugdtuinproject traditiegetrouw een creatieve wedstrijd. De kinderen van alle jeugdtuinen in Zwolle maken creaties van natuurlijke materialen die op dat moment op zijn best zijn zoals groente, kalebassen, bloemen en takken. De vijf beste creaties van elke jeugdtuin doen mee in de finale op donderdag 11 september in de jeugdtuin aan de Oude Deventerstraatweg. In totaal worden vijftien creaties op die dag door de jury beoordeeld.

Jeugdtuinen

In de jeugdtuinen tuinieren kinderen twee keer per week na schooltijd van 16.00 tot 17.00 uur in hun eigen stukje tuin. De kinderen zaaien, planten en oogsten hun eigen bloemen en groenten, en ze nemen dit mee naar huis. De kinderen werken onder begeleiding van een tuinman van de gemeente en een aantal vrijwilligers.

Het jeugdtuinseizoen is ieder jaar van april tot september waarvoor kinderen zich kunnen aanmelden.

Zwolle heeft drie jeugdtuinen, gelegen in de wijken Stadshagen, Holtenbroek/Aa-landen en Zwolle Zuid. In dit tuinseizoen hebben 235 kinderen en ongeveer 25 (volwassene) vrijwilligers deelgenomen aan het jeugdtuinproject.

Artikel delen:

Reageer