Zuiderkerkstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Zuiderkerkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolken, ’s middags misschien een bui

Zwolle – Vrijdagochtend is er kans op een mistbank, vooral in het buitengebied. De zon lost de mist gauw op. Dat lukt niet met de wolkensluiers boven Zwolle. Hoge sluierwolken waar de zon vaak doorheen schijnt, dat kun je verwachten deze vrijdag. En soms een zonblokkerende stapelwolk.

Die stapelwolken ontstaan in de loop van de ochtend. Een enkele zou ‘s middags kunnen uitgroeien tot een bui. De kans is klein maar als het toch gebeurt, dan is het geen bui van het zware kaliber zoals we eerder deze week beleefden. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot west, kracht 2 à 3. Een middagtemperatuur van ongeveer 23 graden.

Prima doe-weer, met een gering risico dat je buiten nat wordt.

Zaterdag is dat risico nog kleiner. Een droge dag met zon, een beetje wind en wolken. Een temperatuur van 22 graden.

Zondag probeert een storing met wat neerslag ons vanuit het westen te bereiken. Dat levert in elk geval enige bewolking op. En in de namiddag en avond een iets toenemende kans op lichte regen of motregen, volgens de huidige inzichten. Een mooie middagtemperatuur van 24 graden. In het komende weekendweerbericht bekijken we of die verwachting voor zondag standhoudt.

Volgende week zijn de neerslagkansen nul dankzij de invloed van hogedruk in onze omgeving. De hoog staande zon stuwt het kwik flink op en er wordt over land ook nog eens voorverwarmde lucht aangevoerd.

Artikel delen: