In Isala Zwolle liggen nog vijf coronapatiënten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

In Isala Zwolle liggen nog vijf coronapatiënten

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verpleegt nog maar vijf mensen die besmet zijn met het coronavirus Covid-19.

Op de intensive care in Zwolle ligt nog één coronapatiënt en op de reguliere corona-afdeling worden vier mensen verpleegd. Deze lage cijfers maakte Isala-woordvoerder Gerben Hart vrijdagmiddag bekend aan Weblog Zwolle. Vorige week vrijdag werden in Isala in totaal acht mensen verpleegd in verband met coronabesmetting en de week daarvoor elf mensen. Er is dus nog steeds een afname van de ziekenhuisopnames.

Uit RIVM-cijfers blijkt dat vanaf 1 juni in heel Nederland nauwelijks nog nieuwe coronapatiënten in een ziekenhuis zijn opgenomen. Ook het aantal mensen dat dagelijks aan de ziekte overlijdt, is sinds de uitbraak van de epidemie in Nederland niet meer zo laag geweest.

De ziekte is echter nog niet uitgedoofd, hij stabiliseert zich op een laag niveau. Het aantal bij de regionale GGD’s gemelde coronabesmettingen ligt vanaf 1 juni tot vandaag op gemiddeld 150 personen per dag. Daarvan ziekt bijna iedereen thuis uit van Covid-19.

Behalve door alle maatregelen die van kracht zijn, krijgen de weersomstandigheden mogelijk ook een gunstig effect op de verspreiding van het coronavirus Covid-19. Het SARS-virus – dat ook een soort coronavirus is – moest het in 2002 hebben van lagere temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Bij hogere temperaturen en hogere vochtigheid overleeft en verspreidt dat virus zich moeilijker. Als dit ook van toepassing is op Covid-19, zou het zeer warme weer dat volgende week wordt verwacht de verspreiding verder kunnen helpen onderdrukken.

Artikel delen: