Programma Week van de Smaak in Zwolle

Zwolle – De meeste vakanties zijn voorbij, de scholen zijn weer begonnen. Met nog een aantal weken te gaan tot aan de Week van Smaak is het definitieve programma voor Zwolle, de Hoofdstad van de Smaak 2008 nu bekend.

Landelijk vinden er veel activiteiten plaats, echter Zwolle is als Hoofdstad van de Smaak het centrale punt. Verschillende smakelijke activiteiten op verschillende locaties in stad en ommeland laten zien waarom Zwolle deze titel gekregen heeft. De Week van de Smaak vangt aan met de landelijke opening. Op 21 september zal onder leiding van presentatrice Marian Mudder (Bekend als ‘inspecteur Prins’ in de tv – serie BAANTJER) in en rondom het Spinhuis hotel en theater de Spiegel de Heldenverkiezing plaatsvinden. Met als thema brood & banket wordt een smaakvol programma neergezet. Tevens is het speciaal voor Zwolle geschreven nummer “Zwolle smaakt lekker” van Esther Groenenberg hier voor het eerst te horen.

Het programma:

Dinner in the Sky

Dinsdag 23 september vindt het spectaculaire Dinner in the Sky plaats. Een kraan hijst een tafel met gasten tot maximaal  50 meter hoogte. Op deze hoogte gaan de gasten heerlijk dineren. Het dinerprogramma wordt geheel verzorgd en samengesteld door Jan Briek en Sander Dol, beide exploitanten van diverse horeca gelegenheden. Het schouwspel vindt plaats op de Grote Markt waar ook verschillende activiteiten te beleven zijn. Kaarten kunt u bestellen op 038-4222299  van 09:00 – 15:30 uur.

Zwolse Whisky presentatie

Woensdag 24 september wordt onder de muzikale klanken van een doedelzak de speciaal voor Zwolle gebottelde Whisky op de Borrelsboot gepresenteerd. Hans Offringa verzorgt een Whisky proeverij en Hans Borrel zorgt voor een Chocolade proeverij.

Symposium Foodtrends../ Weet wat ik eet bus en Het Plein van de Smaak

Het VU podium van Hogeschool Windesheim organiseert donderdag 25 september een Foodsymposium “Food trends and more.” Proeven, kijken, luisteren en ervaren staan centraal. Bent u geïnteresseerd in voedsel en de achterliggende gedachten daarbij dan kunt u zich voor dit bijzondere congres nog aanmelden op http://portaal.windesheim.nl/foodtrends. Op donderdag staat ook de “Weet wat ik eet bus” in de stad en wordt het Gasthuisplein omgetoverd tot het plein van de Smaak. Op dit plein presenteren diverse ondernemers zichzelf  op smakelijke en verassende wijze van 14:00 – 21:00 uur.

Boerenkaasfestival

Tijdens de vrijdagmarkt van 26 september, in de binnenstad, is er een Boerenkaasfestival. Maar liefst 16 zelfkazende boeren presenteren hun bijzondere en lekkere kazen. Het is één van de langste zelfkazende boerenmarkten ooit met zo’n 64 meter lengte.

Culinaire activiteiten in samenwerking met Roots, Reli & Rage

Zaterdag 27 september werkt het organisatieteam van Zwolle Hoofdstad van de Smaak samen met Roots, Reli & Rage. Gezamenlijk zijn Smaakvolle arrangementen opgezet. Op zaterdagochtend geeft Ds. Han Wilmink een lezing waarbij hij een toelichting geeft op verschillende gerechten uit zijn eigen boek “Bijbels Culinair.” Zaterdagavond kan bij Wijkcentrum de Enk een maaltijd, bestaande uit verschillende culinaire en religieuze specialiteiten, gegeten worden. Op het Assendorperplein zijn verschillende optredens van o.a. de Meander Bigband, het grote Black Gospel koor  Freedom Gospel Choir en er is een gastoptreden van een rapper.

Superstreekmarkt

Zondag 28 september is er als afsluiting van de gehele week een Superstreekmarkt op de Agnietenberg. Producenten van diverse producten uit de streek krijgen hier de kans om zich te presenteren. Thea Kroese (welbekend van RTV Oost) zal deze dag diverse producten/ producenten aandachtig bespreken. Proeven en beleven staat voorop. Een gezellig en smakelijk dagje uit voor de hele familie.

Smaaklessen

De gehele maand september vinden er Smaaklessen op verschillende basisscholen plaats. Koks van verschillende restaurants in Zwolle adopteren een school. Gezamenlijk ontdekken zij wat ‘Smaak’ is.

Overige activiteiten

Op diverse locaties in de stad organiseren ondernemers zelf hun eigen activiteiten. Alle activiteiten zijn te vinden op www.zwollehoofdstadvandesmaak.nl. Hier vindt u ook alle informatie betreffende de aanmelding voor diverse activiteiten en de laatste culinaire nieuwsberichten. Voor alle landelijke activiteiten kunt u kijken op www.weekvandesmaak.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer