Koestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Een lekkere temperatuur en vooral zaterdag zonnig

Zwolle – Zaterdag is een voortreffelijke dag voor activiteiten buitenshuis, want het blijft droog. Zon en stapelwolken zijn aanwezig voor de zomerse sfeer en het mooie plaatje in Zwolle. De middagtemperatuur is ongeveer 23 graden, wat precies goed is. Er is niet te veel wind: meestal zwak, kracht 2, in de middag mogelijk even matig, kracht 3, uit westelijke richtingen.

Zaterdagavond om 23.43 uur begint de astronomische zomer. In deze dagen komt de zon op maximale hoogte aan de hemel te staan. Dat gebeurt rond 13.37 uur. Het zijn de langste dagen van het jaar met de kortste nachten. In deze korte nacht naar zondag is er weinig bewolking en koelt het uiteindelijk af naar 12 graden.

Zondagochtend wordt Zwolle wakker in de volle zon. Daarna komt sluierbewolking opzetten, die de zonnestraling wat gaat dempen. De wolken horen bij een zwak front dat in de namiddag en avond vanuit het westen passeert. Enige lage bewolking voegt zich erbij, maar meer dan een paar druppeltjes verwachten wij daar niet uit. De middagtemperatuur stijgt naar 25 graden.

De nieuwe werkweek is warm tot misschien wel tropisch warm. Maandag nog 24 graden onder zon en wolken, waaruit geen regen valt. Vervolgens zorgt een naar oostelijke richtingen draaiende wind voor verdere opwarming. Reken vanaf dinsdag op temperaturen tussen 25 en 30 graden in Zwolle. Als een dertiger wordt gescoord, mag je dat tropisch noemen en uitbundig zweten is dan toegestaan. Vanuit de lucht komt voorlopig geen nattigheid naar beneden.

Artikel delen: