Brugstremming stadsgrachten Zwolle

Zwolle – De hele maand september zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Holtenbroekerbrug, die de Blaloweg en de Zwartewaterallee verbindt. De brug kan hierdoor niet gebruikt worden. Voor deze periode is er een omleidingsroute. Door werkzaamheden aan de Hofvlietbrug wisselt de omleidingsroute.

In de periode van 8 t/m 26 september zullen er werkzaamheden plaats vinden aan de Holtenbroekerbrug. Een deel van de staalkabels van de brug wordt dan vervangen. Tevens wordt de brug opnieuw gebalanceerd. Het wegverkeer wordt dan omgeleid via de Katerdijk, Pannekoekendijk, Hofvlietbrug, Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg en omgekeerd. Ook aan de Hofvlietbrug wordt gewerkt in september. Gedurende de gehele maand september vinden er schilderwerkzaamheden plaats. Hierdoor is geen scheepvaart mogelijk. Daarnaast zal er op drie zondagavonden worden gewerkt met gevolgen voor het wegverkeer. Op 14, 21 en 28 september is de brug van 19.00 tot 06.00 uur niet bereikbaar. Het verkeer wordt op deze avonden omgeleid via de Holtenbroekerbrug. De Holtenbroekerbrug wordt voor deze avonden beschikbaar gemaakt.

Bus- en fietsverkeer

Ook de stads- en streeklijnen zullen gebruik maken van de omleidingsroutes. Dit heeft geen gevolgen voor de bushaltes. Voor zowel snel als langzaam verkeer staan de omleidingsroutes ter plekke duidelijk aangegeven.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. De Hofvlietbrug is voor alle verkeer gestremd behalve als de voor de omleiding aangewezen brug is gestremd. Lekker duidelijk. Net zoiets als “Het regent altijd op maandag, behalve als het op maandag niet regent”.
    Maar wat wil je? De onduidelijkheid begint al in de kop van het verhaal. de kop. Want beide in het artikel genoemde bruggen liggen niet over de stadsgrachten.


    Maak melding

Reageer