Rode Kruis collecteert digitaal, in plaats van huis-aan-huis

Rode Kruis collecteert digitaal, in plaats van huis-aan-huis


Zwolle – Dit jaar geen collectebus van het Rode Kruis langs de deuren in Zwolle. De coronacrisis maakt het onmogelijk om huis-aan-huis te collecteren.

De collecteweek van 21 tot en met 27 juni gaat wel door,  maar dan digitaal. Er kan gedoneerd worden via een online collectebus op https://rodekruis.digicollect.nl/ of flyer met QR-code. In Zwolle wordt geld opgehaald om vrijwilligers nog beter op te leiden. 

De opbrengst van de Collecteweek gaat naar de lokale hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis in Zwolle. Vrijwilligers uit de stad zetten zich vanaf het begin af aan al in om te helpen tijdens de coronacrisis. Zo helpen Zwollenaren bij de teststraat van de GGD IJsselland in de stad, maar ook in ziekenhuizen en zorginstellingen elders in het land. Bovendien heeft de afdeling voedselpakketten uitgedeeld aan mensen die in de knel zijn gekomen voor corona.

“Corona heeft grote impact op het werk van het Rode Kruis”, zegt voorzitter Jokelyne Gerritsen. “Veel vrijwilligers hebben zware en lange inzetten gedraaid om te helpen tijdens de crisis. Nog steeds zijn ze nodig, maar gelukkig kunnen we ook weer vooruitkijken. De opleidingen voor onze Rode Kruis-vrijwilligers hebben intussen stilgelegen en we hebben ook geen algemene EHBO-cursussen kunnen geven. Dat gaan we stap-voor-stap weer oppakken. Daarvoor kunnen we donaties goed gebruiken.”

Digitale collecte
Vorig jaar gingen in heel Nederland nog meer dan 16.000 collectanten op pad. Ook in Zwolle gingen vrijwilligers langs de deuren. Met een collecte deur-aan-deur is het lastig de voorgeschreven 1,5 meter in acht te nemen. Dit jaar loopt de digitale collecte dan ook via https://rodekruis.digicollect.nl/.

Niet alleen onze vaste collectanten, maar iedereen kan daar een digitale collectebus aanmaken om het Rode Kruis te helpen. Collectanten kunnen precies zien wat zij ophalen via hun eigen unieke digitale collectebus. Ze kunnen een motivatie toevoegen om aan te geven waarom ze voor het Rode Kruis collecteren. Op de site staan ook tips voor collectanten.

Ook verspreidt het Rode Kruis flyers met een iDeal QR-code, waarmee veilig een donatie kan worden gedaan. Direct geld overmaken kan natuurlijk ook. Het rekeningnummer van het Rode Kruis afdeling Zwolle is: NL97 RABO 0152 7705 93.

Artikel delen: