MijnWijk nieuw digitaal platform voor bewonersinitiatieven in Zwolle

Vergroenen PC Hooftstraat
Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle – Om bewoners beter te betrekken bij de ontwikkeling in hun wijk, heeft de gemeente Zwolle een nieuw digitaal platform: MijnWijk. Op deze interactieve site werken bewoners en gemeente samen aan het verbeteren van de wijk.

Wethouder Michiel van Willigen heeft MijnWijk maandag gelanceerd. MijnWijk is een digitaal platform waar bewoners hun ideeën kunnen voorleggen aan andere bewoners en aan de gemeente. Wethouder participatie Michiel van Willigen: “Het is meer regel dan uitzondering geworden dat we bewoners betrekken bij de inrichting en verbetering van hun buurt.”

“Dat doen we op vele manieren zoals met bewonersavonden, werksessies en het Buurt-voor-Buurt Onderzoek, maar steeds vaker nemen bewoners het initiatief en leggen contact met de wijkbeheerder. Met MijnWijk maken we het bewoners nog gemakkelijker om een idee in te brengen, daarover mee te denken en te realiseren.”

Dat zijn kleine initiatieven zoals het vergroenen van de straat met geveltuintjes en het organiseren van een Kinderstraat of een verkeersactie. Wat grotere projecten zoals het opknappen van een speeltuin of het klimaatbestendig maken van de straat. Van Willigen: “Bewoners en gemeente hebben elkaar nodig om dat te realiseren. Behalve dat ze de wijk aantrekkelijker maken, dragen zulke initiatieven bij aan betrokkenheid en verbondenheid en dus aan sterke, veerkrachtige wijken.”

De wijkbeheerder bekijkt of de ideeën op MijnWijk uitgevoerd kunnen worden. Ilse Bloemhof is een van de wijkbeheerders die bewoners ondersteunen bij het realiseren van hun idee: “Veel voorbeelden van bewonersinitiatieven staan al op MijnWijk. Ik verwacht dat die voorbeelden andere bewoners zullen inspireren. Maar ook als je geen initiatief wilt indienen, kun je wel andere initiatieven volgen en hoe wij bewoners daarin ondersteunen. Die transparantie is belangrijk. Bewonersinitiatieven zijn geen incidenten meer en maken een belangrijk onderdeel uit van onze werkwijze. En natuurlijk omdat we trots zijn op deze bewoners en wat we samen met hen realiseren, mag iedereen dat weten.”

Het eerste initiatief dat door een bewoner op MijnWijk is geplaatst is het vergroenen van de PC Hooftstraat in Wipstrik. De gemeente heeft daarover een video gemaakt die te bekijken is via deze link.

MijnWijk is te vinden op www.zwolle.nl/mijnwijk

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)