Veel aanhoudingen na steekpartij aan Gasthuisplein

Zwolle – Een 38-jarige Zwollenaar is op zaterdag 6 september gewond
geraakt bij een vechtpartij op het Gasthuisplein. De man had een conflict met een 20-jarige plaatsgenoot waarmee hij had zitten praten in een café aan het Gasthuisplein. Buiten kregen de mannen woorden met elkaar waarbij de plaatsgenoot een mes trok en op de 38-jarige man instak. Deze ging er vervolgens vandoor richting het Kerkbrugje. Onderweg werd hij, al rennende, nog meerdere malen in zijn rug gestoken door de plaatsgenoot die hem achterna zat. De man werd in het ziekenhuis opgenomen.

De verdachte zou volgens getuigen terug zijn gerend naar het café op het Gasthuisplein. Toen de politiemedewerkers, op basis van het signalement, de man in het café wilden aanhouden, werd hen dit belemmerd. Diverse cafébezoekers begonnen zich tegen de politie te richten en probeerden de aanhouding te beletten. Hierop werd onder andere een diensthond ingezet. Uiteindelijk werden er veertien personen aangehouden. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Het persoonlijk relaas van een ooggetuige leest u bij ‘Lees verder’.

Ingezonden:

Zoals vaker ga ik stappen op vrijdagavond, omstreeks 10 uur kwam ik aan in de stad waar ik een biertje ging drinken met me moeder/zusje en nog een aantal vrienden in cafe populair. Rond half 12 zijn wij naar cafe timeless gegaan om daar wat te drinken en rond half 1 zijn wij terug gegaan naar cafe populair. Mijn moeder en zusje zijn rond kwart voor 1/1uur naar huis gegaan. Ik ben nog wat blijven drinken met n vriend van mij waarna ik omstreeks half 2 naar cafe jaapie’s ben gelopen.

Het was niet erg druk meer en wij besloten om naar huis te gaan. Wij hadden beide n flesje bier in onze handen toen wij cafe jaapies uitliepen, met dat wij eruit lopen zagen wij dat er best veel politiebusjes langs de weg van het gasthuisplein stonden, en dat agenten met zaklantaarns de grond aan het doorzoeken waren. Tevens waren er 2 politie honden aanwezig die nogal luid aan het blaffen waren. Omdat wij beide n flesje bier in onze handen hadden en je daarmee niet op straat mee mag lopen zijn wij gauw cafe populair ingegaan om daar ons biertje om te gaan drinken en dan weg te gaan.

Nog geen 10minuten (omstreeks 02:30uur) nadat wij daar waren binnengestapt hoorde we gegil buiten en mensen riepen dat er een jongen was geslagen met een knuppel en dat een politiehond hem gegrepen zou hebben. Vriend van mij liep naar buiten om te kijken, Ik heb hem direct mee naar binnen genomen dit omdat ik geen problemen wou en er veel politie buiten was. Wij zijn samen terug naar binnen gegaan en even later werd iedereen die buiten stond het cafe ingestuurt. Niemand mocht meer na buiten toe.

Toen ik naar de portier liep om verhaal te halen deed hij de deur voor mij los en zei hij dat we 1 voor 1 naar buiten mochten (02:45uur)gaan. N vriend van mij liep voorop en hij werd gelijk al geboeid, omdat hij schrok en niet wist wat er gaande was heeft hij zich verzet dit is logische als je onschuldig geboeid word zonder rede. Hij is over een muurtje heen getrokken waarbij zijn nieuwe schoenen beschadigt zijn geraakt. Daarna is hij in een politiebusje gezet. Ik liep achter hem naar buiten en werd door een vrouwelijke agente ondervraagt of ik mijn id-kaart bij had. Nee die had ik niet bij dus pakte zij een notitieblok en moest ik mijn persoonlijke gegevens geven. (zij heeft mij toen al verteld dat er een steekpartij had plaatsgevonden eerder die avond) Dit heb ik gedaan maar ik was nog niet uitgepraat met die agente of een andere mannelijke agent kwam eraan pakte me bij mijn armen beed en sloeg me in de boeien en gooide me in het politiebusje. Ik was totaal in paniek mede omdat de politiehonden (overigens ben ik al bang voor grote honden) eerder toen ik met e vrouwelijke agente stond te praten luidkeels aan het blaffen waren dichtbij mij. In het politiebusje begon ik dor alle paniek en onwetendheid wat er met je gaat gebeuren te hyperventileren ik kon maar niet rustig worden en kreeg bijna geen lucht. 2 keer werd de deur van het busje open gedaan toen werd er door n meisje die tegenover mij zat gezegt dat ik niet goed werd en geen lucht kreeg maar beide keren werd de deur direct weer dicht gedaan.

In het busje heb ik mijn moeder gebeld om te zorgen dat zij mijn idkaart kwam brengen. Uit mijn telefoongegevens kan ik zien dat ik het eerste telefoontje om 02:57 heb gepleegd. Na ons werden er nog 2 meiden in het busje gezet en ongeveer 10minuten later werden wij vanaf het gasthuisplein vervoerd naar het politiebureau aan de koggelaan. Aangekomen op het politiebureau was ik nog steeds aan het hyperventileren, ik werd in een cel gezet waar ik rustig moest worden (overigens moet ik wel zeggen dat de deur n tijdje op n kier heeft gestaan en dus niet geheel dicht was) In de cel mocht ik bellen en heb ik nogmaals mijn moeder gebeld om te zeggen waar mijn idkaart lag en dat die gebracht moest worden want dara ging het om.

Na ongeveer 10minuten werd ik uit de cel meegenomen naar een kamer waar er een lijst werd ingevult met mijn pesoonlijke gegevens en al mijn bezittingen zoals riem/alle sieraden inclusief piercings/ bh/geld en telefoon werden in een zak gedaan en in een kluis gestopt. Hierna werd ik gefouilleerd en naar een andere cel gebracht. Ik was bang en in paniek dit omdat ik een dochter heb en stage heb en wil gaan lopen op schiphol. De maraschausee voert altijd alvorens een onderzoek naar jou uit of je geen dingen op je kerfstok hebt anders mag je geen stage lopen. Dit alles kan dus invloed hebben op mijn eventuele stageplek.

Ik heb al met al 2 uur vastgezeten in de cel, mijn moeder had al enige tijd mijn idkaart gebracht. Om 5:10 werd ik als eerste van de ongeveer 30 mensen vrijgelaten. Toen ik beneden kwam in de hal sprak ik een man die elders in de binnenstad was uitgeweest en die samen met zijn vriendin langs het gasthuisplein liepen om hun auto op te halen. Hij had zijn idkaart bij maar zijn vriendin niet ook zij is meegenomen en dat terwijl dit onschuldige voorbijgangers waren.(toen ik om half 8 weg ging van het politiebureau zat hij nog steeds op zijn vriendin te wachten) Tevens sprak ik een vriendin van een jongen die ook vast zat (dat was de vriendin van die jongen die geslagen was met een knuppel, aangevallen was door een politiehond en hij niets kon doen omdat hij toch al geboeid was BEETJE OVERDREVEN OF NIET)

Ik ben samen met mijn vader op de scooter gegaan en de id-kaart op wezen halen van mijn vriend. Ik was om 6 uur terug bij het politiebureau waar ik zijn idkaart heb afgegeven en pas om 7uur is hij vrijgelaten. Er werd tegen hem gezegt dat ik er net pas aankwam.

Ik ben door alles wat er gebeurt is erg van streek ik heb geen strafblad en ben nog nooit in aanraking geweest met de politie. Er word altijd gezegt dat je respect moet hebben voor de politie maar sorry na dit alles heb ik dat niet meer. Er is veel geweld gebruikt vanuit de politie tegen onschuldige burgers. Tevens word er een STEMPEL gedrukt op woonwagenbewoners. Dit is mij tevens ook gevraagt door de officier van justitie wat ik als burger deed in een cafe voor kampers. In dit geval kon het overal gebeuren maar omdat het toevallig een cafe was waar woonwagenbewooners komen word er een stempel op iedereen gedrukt. Ik was altijd al bang vor grote honden maar nu nog meer. Deze honden lieten ze langs ons lopen en dat terwijl ze best wild waren. Oke ik snap dat er een dader gezocht werd maar blijkbaar hadden ze al een daderprofiel toen ik ondervraagt werd door de agente want zij vertelde mij toen al dat er een steekpartij was en de dader vermoedelijk het cafe was binnengerent. dat is ook de rede waarom niemand er in of uit mocht. Prima maar er is teveel agressie geweest vanuit het politiekorps en vind dit totaal onterrecht zeker ook omdat er niets verteld werd wat er ging gebeuren iedereen werd maar meegenomen naar het bureau en in cellen gezet totdat er meer duidelijkheid was en je familie of vrienden jou idkaart kwam brengen.

Als ik het goed heb bestaat er een systeem wat gebruikt word op het politiebureau waarmee je iedereen kan traceren. Onze persoonlijke gegevens hadden ze dus konden ze ons ook direct nachecken en na verhoor vrij laten gaan maar nee iedereen moest blijven vastzitten totdat er iemand jou idkaart kwam brengen.

Artikel delen:
Reacties 121
 1. Volgens ingewijden was de dader/daders bij Populair naar binnen gelopen. Aangezien er wel eens wat vaker aan de hand is bij dit café, hebben ze alle aanwezigen afgevoerd voor verder onderzoek.


  Maak melding

 2. Politie pakt wel vaker onschuldigen op en vinden ze het raar dat ze zich verzetten ik spreek uit ervaring, door dit soort achterlijke dingen vinden ze het raar dat mensen minder respect krijgen voor de politie >:(. Nou ik blijf erbij ik vind die lui niks en moet er niks van weten omdat de meeste mensen die daar werken gewoon niet de juiste mensen zijn. Of ze zijn labiel of ze hangen tegen een vorm van obesitas aan zodat je ze niet meer serieus neemt wat een volk die wouten >:(


  Maak melding

 3. Tegenwoordig moet je altijd je ID bij je hebben. Ik begrijp uit het bovenstaande verhaal, dat als je je ID bij je had je gewoon weg mocht. Misschien is dat een optie?

  Ik vind het eigenlijk best belangrijk, dat als er een steekpartij is geweest en de vermoedelijke dader een café binnenrent alle bezoekers van dat café door een filter getrokken worden. Je wil je toch niet eens inbeelden wat er gebeurt als ze daar slordig in zijn en de dader er tussenuit laten glippen?!?


  Maak melding

 4. wildwest op het gasthuisplein
  Ik kwam aangelopen en hoorde op het gasthuisplein een enorm lawaai.
  Er waren zeker 10 politie auto’s, ik wist niet dat er zoveel s’nachts in zwolle op straat waren.
  Er werd iemand geboeid afgevoerd naar een politieauto die steeds maar riep dat hij niets had gedaan en niet begreep waarom hij in de boeien werd geslagen.
  Ook anderen die uit dat café kwamen bevestigden het een en ander evenals dat geboeide mensen klappen kregen met de knuppel en daarna werden gebeten door de honden.
  Affijn hij werd alleen achter gelaten in de politie auto, maar wist na enkele minuten hieruit te ontvluchten.
  Enkele minuten later melden toekijkende taxi chaufeurs aan de agenten dat hun gearresteerde zich uit de voeten had gemaakt.
  Er ontstond binnen een kleine groep agenten een enorme paniek en twee of drie agenten zetten de run erin richting wolweverstraat.
  Of de gevluchte weer opgepakt is weet ik niet want een ieder werd van het plein weggestuurd.


  Maak melding

 5. Zoals het klinkt vind ik dit een dramatisch slechte actie van de politie. Inderdaad, er zullen 2 kanten aan het verhaal zitten, maar om na een steekpartij nu de hele omgeving hardhandig op te op te pakken getuigt wat mij betreft van inbekwaamheid….


  Maak melding

 6. Ik denk dat de schrijver van die ingezonden brief eerst maar eens een workshop voor laaggeletterden moet gaan volgen.
  en daarna maar gewoon eens even de standaard instructies doorlezen die voor iedere burger gelden: “men moet zich ten alle tijden kunnen identificeren!!!”


  Maak melding

 7. Ik ben het roerend eens met Plantje. De politie probeert een dader te arresteren, en vervolgens krijgen we een klaagzang over een terechte arrestatie. Je had gewoon geen ID bij je en dan zijn de gevolgen voor jou. Je hebt zelfs nog enorm geluk dat je geen boete gekregen hebt, maar dat verzuim je te vermelden in je klaagzang.
  De politie kan daders van misdrijven niet ruiken. Daar moeten ze onderzoek voor doen, en dat hebben ze gedaan. Pluim dus.


  Maak melding

 8. Goede actie van de politie. Het is jammer dat onschuldige mensen zich rot schrikken maar een steekpartij is niet niks en het is uitstekend werk dat de politie daar zo serieus op reageert! Alleen al voor de veiligheid voor de omstanders want er lopen echte mafkezen rond die om een verkeerd woord al iemand half dood schoppen, laat staan als de politie achter je aanzit en je een cafe niet meer uit kunt vluchten.
  En als je bij de marechaussee wilt dan zul je ook wel leren dat je een ID bij je hoort te hebben en zonder ID geen mensen mag identificeren. Niets schokkends hoor.


  Maak melding

 9. Goeie actie. Misschien iets te veel geweld, maar op dat moment ga je niet 3x nadenken, maar doe je gewoon. Er is iemand neer gestoken, en als een nachtje cel voor mij betekent dat ze de dader pakken, vind ik dat prima. Goed, 1) ik zou niet eens in de buurt zijn van Jaapie/Populair en 2) ik heb gewoon zoals het hoort mijn ID bij me, maar dan nog.


  Maak melding

 10. Tja, geen ID bij je. En dan geen boete?
  Mag je niet klagen, politie heeft het goed opgepakt. Ga d’r maar aan staan.
  Wil je geen trammelant tijdens het stappen dan moet je bepaalde cafe’s mijden.

  Succes bij de “maraschausee”…


  Maak melding

 11. Geen id kaart bij je: eigen schuld dikke bult. En dan al zuipend, met bierflesjes de straat op, en als je dan de politie ziet, vlieg je een tent binnen omdat je niet op straat mag lopen zuipen. Terecht.
  En nog wat, want jullie lijken me geen nette jongens, als die flesjes leeg zijn, gooi je die dan op straat stuk zodat ik de volgende dag weer een lekkeband krijg? Vast en zeker.


  Maak melding

 12. Ik bedoel met terecht dat het terecht is dat je niet straat mag lopen zuipen. Feit dat je dat wel doet zegt me genoeg over jou en die kornuit die bij je was. En dan ook nog klagen, ga je schamen.


  Maak melding

 13. Ik wil overigens niet voorbij gaan aan het feit dat er ?berhaupt iemand is neer gestoken. Dat had in de eerste plaats al nooit mogen gebeuren.


  Maak melding

 14. “men moet zich ten alle tijden kunnen identificeren!!!”

  Ik vind dit de grootste nonsens die er bestaat. Als de regering zegt ‘spring’, dan vraagt de burger ‘hoe hoog’. Identificatieplicht vind ik iets verwerpelijks, ik bepaal zelf of ik dat ding op zak heb of niet, dat hoeft de regering niet voor mij in te vullen. Neemt overigens niet weg dat ik hem altijd bij me heb om problemen te voorkomen, dat is een keuze, maar voel me niets verplicht.


  Maak melding

 15. Dalia, wat een gedoe over wat wel en niet mag. Je mag dit niet, je mag dat niet, je mag zus niet, je mag zo niet.
  Weet je wat niet mag? Oordelen over situaties waarin je slechts kunt speculeren….


  Maak melding

 16. Zo kun je er best over denken Ghehe, maar zoals jezelf ook inziet, het is verplicht, het komt origineel vanuit het volk, dat de regering heeft gekozen, dus ‘wij’ willen dit of hebben dit nodig.

  ‘Ik ben het er niet mee eens’ is nooit een goed excuus om de wet te overtreden. Als je het er niet mee eens, moet je proberen de wet te veranderen, niet de wet overtreden.


  Maak melding

 17. Het is makkelijk oordelen over een situatie waar je vanaf een afstand naar kijkt. Het is je jezelf immers niet overkomen. Ik zou me ook kapot schrikken als ik ineens zoveel politie tegen zou komen en ook (ook al is het een niet zo’n fijn cafe) een cafe induiken. Een id bewijs bij je hebben? Ja, heb ik altijd behalve als ik de stad in ga. Moet ik hem los in mijn zak doen? Niet echt handig, want dan ben je hem zo kwijt. Of ik moet mijn tas mee nemen, maar dat is ook niet ideaal in de stad.
  Dat er onderzoek wordt gedaan naar een steekpartij, prima dat er mensen ondervraagd worden. Maar moet je zo behandeld worden op het moment dat je geen id bewijs bij je hebt?
  Het is ook makkelijk om te oordelen over de persoon die zijn ‘klaagzang’ op papier heeft gezet. Die jongen wist niet wat hem overkwam en wil zijn verhaal daarover kwijt. En betekent het direct dat een aso is omdat hij 1. met een bierfles over straat loopt 2. niet correct nederlands schrijft 3. naar cafe Japie of welk cafe dan ook gaat?

  Ik ben het ermee eens dat zaken als deze goed moeten worden uitgezocht, maar om dan op iemand te gaan ‘spuwen’ als bovenstaand persoon? Beetje jammer. Ik wil wel eens zien wat er gebeurt als het een van jullie overkomt…


  Maak melding

 18. Japser, De regering werkt over het algemeen behoorlijk autonoom, wanneer het gaat om het invoeren van regels. Althans autoneoom t.o.v. haar burgers. Autonomiteit t.o.v. andere landen mag wel eens wat sterker.
  Daarbij voel ik mij gewoon niets verplicht, ik voel verantwoordelijkheden, maar aangezien ik nergens getekend heb voor bepaalde regels, voel ik mij niets verplicht. Zelfs niet als het merendeel (met inbegrip van burgers, politie en regering) wil dat ik me dat verplicht voel.
  Dat is niet vanuit een gevoel van non-conformisme, maar meer vanuit een reële kijk op keuzevrijheid en afspraken. Als ik een afspraak maak houd ik me eraan, als ik een afspraak opgelegd krijg, kijk ik eerst of ik er uberhaupt mee eens zou zijn, zo ja; prima, zo nee; leg ik m naast me neer….


  Maak melding

 19. Tja, dat is een onvermijdelijk gevolg. 😉
  Eerlijk is eerlijk, meestal houd ik me wel aan de regels omdat ik me er in veel gevallen wel in kan vinden, maar houd de mogelijkheid wel open om er anders over te denken. 😉


  Maak melding

 20. ik vind het hele verhaal een beetje opgeblazen ok de politie gebruikte vrij veel geweld maar die werden ook uitgedaagt door een groep buiten populair en het is bijna elk weekend wel raak daar als bewoner van het gasthuisplein heb ik en de andere bewoners het meeste overlast van de bezoekers van populair en niet van de jongste bezoekers maar ook de ouderen zorgen hiervoor de politie zal er dus zo langzamerhand wel klaar mee zijn dus terecht dat ze zo snel en adequaat optraden


  Maak melding

 21. alle onrust komt door de overheid zelf
  de k t politie in zwolle want zo noem ik ze tegenwoordig denkt dat ze alles kunnen maken rijden door rood jagen je op in prive auto,s om vervolgens je te bekeuren hebben grote bek neem bijvoorbeeld de demostratie van dat tuig (want dat is het) er waren kinderen vrouwen die er in terrecht kwamen (ongewild)gewoon omdat je nu eenmaal over de openbare weg moet om je te verplaatsen van punt a naar punt b deze mensen die werder geslagen kinderen waren in paniek en als je dan vroeg kom op he doe is normaal waar moeten die mensen heen vluchten kreeg je zelf ook nog een dreigende houding asiosaal noem ik dit dit heeft helemaal niks met bescherming van burgers en het na leven van de wet te maken.ook het feit dat een officier zegt wat moet je als normaal mens in een kampers cafe zo man moeten ze oppakken is gewoon belachelijk dat valt onder de nederlandse grondwet van discriminatie maar ja zei mogen dat ze mogen wiet verbouwen en als de agent dan gepakt word word het in de doofpot gedaan ze moegen onderschijt maken (bv.2 mensen een jongen zeg maar een kamp bewoner en 1 een meisje vrouw van rond de 25 aantrekkelijk en gewilt moet jij eens kijken wie van de 2 een bekeuring krijgt en wie niet en dan maken ze de zelfde overtreding maar ja sorry mensen het is onze eigen schuld we kiezen voor een regering die mij mij thuis nog geeneens thee mag zetten want dat kunnen ze niet er word gezegt democratie nou er is geen grotere dictatuur nederland is meer dictatuur dan bv irak ze doen alsof je rechten hebt en mee beslist maar die stadium zijn we allang voorbij kijk bv na het mee beslissen van de mens in zwolle de burgemeester vind de mensen moeten beslissen wat doet hij hij zegt mensen we kiezen als er een gokhal moet komen in het stadion zwolle zei nee wat gebeurt er ja wij burgers zeggen nee geen eu regels wat gebeurt er en ga zo maar door wij hebben niks te zeggen en zijn gewoon de schapen die volgen en ja is er dan eens een ruzie geweest en heb jij de stap avond gehad van de maand en je netjes gedragen word die indruk van zwolle met harde hand ingedrukt omdat je niet je id kan laten zien belachelijk maar ja ik heb weer genoeg gespuugt ben er wel klaar mee met de hele overheid het recht systeem in nederland en de politie ik weet wel ik heb ze niet meer nodig ik bescherm mezelf wel


  Maak melding

 22. als je je niet verplicht voelt te indentificeren heb je volgens mij al wat op je kerfstok het is niet voor niets in gevoerd

  Nee, juist omdat ik me over het algemeen beschaafd gedraag, vind ik het allerminst nodig mijn id te tonen, wanneer iemand anders dat ineens nodig vind.


  Maak melding

 23. Wat een balken en slinters weer hierzo:

  geschreven door Pp, op 7 september 2008 om 06:39

  Ik denk dat de schrijver van die ingezonden brief eerst maar eens een workshop voor laaggeletterden moet gaan volgen.
  en daarna maar gewoon eens even de standaard instructies doorlezen die voor iedere burger gelden: “men moet zich ten alle tijden kunnen identificeren!!!”

  Dan stel ik voor dat je dat zelf ook gaat volgen, Pp, want het is niet ‘ten alle tijden’ maar ‘te allen tijde’….En nee, ik beweer niet dat ik niet in aanmerking kom voor de cursus 😉

  Wat betreft deze actie van de politie: ik ben ook niet voor identificatieplicht, maar op het moment dat ik ingerekend wordt omdat ik geen ID bij me heb, ga ik daar niet over klagen, dat is dan mijn eigen schuld.

  Weet iemand al hoe het verder is afgelopen met de zoekactie en of de persoon al ontdekt is die dit op zijn/haar geweten heeft?


  Maak melding

 24. ff erbij
  wel ff ter info ik verafschuw de steekpartij en het optreden van pp is dan nodig maar de manier waarop de pp terenwoordig op straat loopt en met welke houding vind ik nog triester


  Maak melding

 25. Er is een steekpartij waarbij iemand zwaar gewond raakt, de dader bevind zich waarschijnlijk in een cafe, dat wordt afgesloten, alle aanwezigen worden opgepakt om de dader te kunnen vinden, dronken/verzetten/zonder id kaart: hond/knuppel. Dit klinkt als een goede politieactie om een levensgevaarlijke imbeciel te vinden! ;D Hoe is het met het slachtoffer trouwens?


  Maak melding

 26. Het zoveelste bewijs dat de plaatselijke krant meeleest: Bij een steekpartij, zaterdagochtend op het Gasthuisplein, is een man gewond geraakt. Bij het politie-onderzoek dat op de steekpartij volgde zijn in en om Cafe Populair zeker zeven aanhoudingen verricht.

  Het slachtoffer had op het plein ruzie met de latere dader. Op een gegeven moment stak de dader de man, die er vandoor ging maar al vluchtende nog enkele keren werd gestoken. Hij is uiteindelijk bij het Kerkbrugje aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de politie signalen had gekregen dat de vermoedelijke dader cafe Populair was ingevlucht, zette een flinke politiemacht, inclusief honden, de kroeg op slot. Dat leidde tot veel verzet tegen de politie, er werden vervolgens meerdere mensen aangehouden en naar het politiebureau afgevoerd. Hoeveel exact was zondagmorgen nog onduidelijk. Of ook de vermoedelijke dader onder de arrestanten is, kon de politie zondagochtend evenmin zeggen. De toestand van het slachtoffer van de steekpartij is onbekend, hij heeft zaterdag nog geen goede verklaring over het gebeurde kunnen afleggen.
  Stentor


  Maak melding

 27. Overigens, het is tegenwoordig niet zo vreemd dt men met een biertje over straat loopt. Gebeurt veel tegenwoordig vanwege het rookverbod.

  Hoe is het eigenlijk met het slachtoffer? Ook niet geheel onbelangrijk….  Maak melding

 28. @ dezzenaar, het zou een redelijke actie zijn als ze het pand op slot deden en daarna omriepen dat men medewerking vrioeg vanwege een ernstig misdrijf. Dan zou men begrijpen dat ze medewerking zouden moeten verlenen en ook waarom ze meegenomen kunnen worden.
  Als er zo ineens politie aan je gaat trekken, dan wekt dat agressie op. Communicatie hierover was stukken constructiever geweest….

  Men kan zeggen, maar dan weet de dader dat ze hem zoeken, dat weet ie ook wel als ineens iedereen wordt aangehouden….


  Maak melding

 29. Dank je richard visscher dat je mijn zondag morgen toch nog in zombie-mode hebt weten te krijgen. En dat zonder op zaterdag grote hoeveelheden drank te nuttigen. Het is me gelukt, ik heb je hele stuk tekst gelezen. En nu kan ik rustig genieten van een zondagochtend zonder hersenactiviteit…


  Maak melding

 30. @Richard Je had bijna een record neer gezet voor de langst mogelijk geschreven zin. Alleen is door het Guinness book of records de poging afgekeurd omdat je niet begon met een hoofdletter en niet afsloot met een punt. Probeer eens zinnen te maken, want zo is je verhaal totaal onbegrijpelijk.  Maak melding

 31. Wat een idioten hier.
  Denk er eens over na.
  Je man, vriendin, vader of dochter wordt neergestoken.
  De politie weet in welk cafe de dader zit, noteerd namen en leugenachtige getuigenverlaringen van de gasten in het cafe en gaat op goed vertrouwen, zonder identiteitsbewijs, weer weg.
  Denk je nou echt dat degene die iemand heeft neergestoken de politie gaat vertellen wie hij is, waar hij woont en waar ze hem kunnen ophalen????????????? Denk je nou echt dat iemand anders in dat cafe de dader gaat aanwijzen? Tis niet voor niets 2008, en dat cafe is gewoon niet fris. En al dat gezeik van die boete’s, en dat je niet weet waar je je ID moet laten, en dat het zo lastig is… Leg dat lekker even uit aan de nabestaanden.


  Maak melding

 32. Voor een zoon van buitenlandse ouders vind ik dat ik het zo gek nog niet gespelD heb marjan

  Oftewel, jij bent hier geboren en hebt hier gewoon basis en middelbaar onderwijs gehad? (let op de ironie in deze post)


  Maak melding

 33. Is het daar zo erg dan? The Livingroom is altijd leuk en gemoedelijk, de andere cafe’s ken ik niet, maar komen niet direct crimineel op mij over….


  Maak melding

 34. ID kaart
  Onbegrijpelijk, nee, onfatsoenlijk vind ik de reacties van de mensen hier, die een slachtoffer van onheuse behandeling door politie (gewoon omdat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was) gaan af lopen zeiken omdat hij geen ID kaart bij zich had.

  Realiseer je wel wat deze ID kaart voor effecten heeft op je vrijheid!
  – Je dient deze kaart op zak te hebben om je te kunnen identificeren als je ergens van verdacht wordt. (met andere woorden: sinds de invoering van deze kaart ben je dus juridisch gezien van onschuldige burger veranderd in potentiële verdachte, een zeer grove schending van de vrijheid).
  – Bij invoering werd gesteld, dat je je uitsluitend hoefde te identificeren als je verdacht werd van een overtreding of een strafbaar feit. Dit heeft geleid tot enkele tienduizenden processen, omdat er veel te vaak door de politie om identificatie verzocht werd zonder dat de burger ergens van verdacht werd en zodoende een boete opgelegd kreeg die deze dan conform de wet niet wilde betalen. Om deze problemen te voorkomen heeft men (geheel buiten de media gelaten overigens) de wet dan maar aangepast.
  Dit is een verdere schending van de rechten van onschuldige burgers!
  Zonder een overtreding te begaan kan je dus een boete opgelegd krijgen!

  Sorry admin. Beetje off-topic, maar door de vele reacties werd ik toch ‘getriggerd’… ik moest dit gewoon even kwijt.


  Maak melding

 35. Wat een idioten hier.
  Denk er eens over na.

  Denk je dat men nu nog naar je luistert? Als je mensen begint uit te schelden? Nuo goed, ik zal dat maar door de vingers zien dan.

  Het gaat niet om de politieactie, maar om de manier waarop. Dat de politie sterk reageert bij een steekpartij is zeker goed, maar de manier waarop gereageerd is, maakt de situatie slechts grilliger. Als een agent mij zonder reden in de boeien zou slaan, dan wordt ik ook opstandig. Zal niet meteen slaan maar zou ook niet meteen meewerken. Als de politie duidelijk had gemaakt waarom er zo geacteerd werd, dan zou ik uiteraard meewerken.  Maak melding

 36. Citaat”toen ik om half 8 weg ging van het politiebureau zat hij nog steeds op zijn vriendin te wachten”

  WTF Om 07:27 stond dit hele ooggetuigenverslag al op de site… Hoe kan dit nou??? Van te voren allemaal al bedacht denk ik… 😛


  Maak melding

 37. Ik let wel degelijk op, ik zie alleen nergens een goede reden staan, om zo te reageren als dat de politie deed, Nan…
  Als jij de reden duidelijk kunt maken, dan hoor ik het graag


  Maak melding

 38. Eigen schuld dikke bult, je moet nu eenmaal een id kaart bij hebben. Als er dan wat gebeurt en je hebt hem niet bij dan wordt je opgepakt totdat je identiteit bevestigd is.

  Niet janken achteraf dus…


  Maak melding

 39. Geen id bij je is gewoon een verlengstuk van een opsporingsmethode. Niet bij je? mitkommen!
  ALs je em bij een verkeerscontrole niet bij je hebt laten ze je meestal gewoon gaan als mazzeltje voor jou omdat ze je dan net een boete hebben kunnen uitschrijven voor?zonder gordel rijden?.
  Het is niet de eerste keer dat de politie zijn macht misbruikt.


  Maak melding

 40. Geen ID daar bij je, betekent dat ze je niet terug kunnen halen mochten ze wel een vraag hebben, of als jij de dader bent, dus ga je mee tot ze er zeker van zijn dat jij niet de dader bent. Hoe simpel wil je het hebben?


  Maak melding

 41. abc,
  Als iemand begint met ‘Eigen schuld’ en ‘moet je maar’, verwacht ik vaak een nogal eenvoudig en ongenuanceerd vervolg. En ja hoor, de verwachting bleek reëel….  Maak melding

 42. Japser, het meegaan is niet het punt (dat vind ik in het kader van het onderzoek ook logisch), het is de manier waarop, waar mensen nare ervaringen mee hebben….


  Maak melding

 43. @ ghehe, het is zoals het is, het is inderdaad allemaal heel eenvoudig.

  Als iemand niet snapt dat na een steekpartij de politie de indentiteit van eventuele betrokkenen en getuigen (en dat was hier zo omdat de dader een cafe in gevlucht was) bevestigd wil hebben en dat iedereen zonder id een valse naam op kan geven, dan is die persoon er niet helemaal goed bij.

  Dat de politie hier resoluut optreedt en personen snel in politiebusjes gooit is ook logisch omdat zo’n situatie in een uitgaansgebied snel uit de hand kan lopen, vooral al er kampbewoners bij betrokken zijn en je op steenworpafstand van cafe Japie bent, waar op een doorsnee zaterdagavond ongeveer 500 jaar bajes zit, ook al is het niet druk. (en ja ik ben hier ook wel eens geweest dus ik weet waar ik het over heb)


  Maak melding

 44. Ik denk dat hje juist een onrustige situatie creëert, wanneer je het op deze manier aanpakt abc. Begrip creëren is begrip ontvangen, volgens mij. En over kampbewoners, volgens mij valt die groep hier nog aardig mee. Café Japie weet ik niets van, maar als je zegt dat daar tuig zit, dan zal daar vast een kern van waarheid inzitten. Neemt voor mij niet weg, dat ook deze mensen recht hebben op een normale behandeling, ook wanneer ze hun identiteitsbewijs niet hebben.

  En Dalia,
  Gossie, wel een beetje doorzichtig wat je doet, nietwaar?


  Maak melding

 45. Toen de politiemedewerkers, op basis van het signalement, de man in het café wilden aanhouden, werd hen dit belemmerd. Diverse cafébezoekers begonnen zich tegen de politie te richten en probeerden de aanhouding te beletten.

  Lijkt me duidelijk dat als het politiewerk belemmerd wordt dat er harder opgetreden wordt……
  Veel mensen praten over het harde optreden van de politie…..zouden ze er een reden voor hebben???
  “Alleen” maar iemand neergestoken en de cafe bezoekers keren zich tegen de polite….vewacht iemand dan dat ze zeggen laat maar zitten……..


  Maak melding

 46. truusje,

  Toen de politiemedewerkers, op basis van het signalement, de man in het café wilden aanhouden, werd hen dit belemmerd. Diverse cafébezoekers begonnen zich tegen de politie te richten en probeerden de aanhouding te beletten.

  Als je erbij was, dan ga ik uit van je objectieve beschrijving en heb ik meer begrip voor de stevige actie van de politie. Maar als dit is wat de politie doorgeeft, dan twijfel ik zeer aan de betrouwbaarheid hiervan.


  Maak melding

 47. ten eerste slaat het nergens op om te reageren hoe die persoon schrijft zij kan wel dyslectisch zijn of zo kwaad dat in de snelheid af en toe een verkeerde toets aanslaan gebeurt iedereen wel eens ten tweede hoe kunnen jullie oordelen als je er niet bij geweest bent punt is dat er zowiezo gelogen word over het aantal mensen dat onschuldig is opgepakt in de stentor staat 14 het waren er veel meer en wie geeft jullie het recht om te oordelen over kampers het zijn gewonen mensen zoals jij en ik ik kan het weten want ik kom ook in die cafe’s en het is er altijd rustig ja de muziek staat wat luid dan moet je daar maar niet gaan wonen weet je van te voren en dan even voor plantje en joppie ze wisten dat het om een man ging wat hij aan had en dan worden alle vrouwen mee genomen ? wel een beetje krom he ? degene die dit overkomen is en haar verhaal doet is een vrouw en het gaat erom hoe de politie haar macht misbruikt als je in de auto aangehouden word en je papieren niet bij je hebt mag je dat later op bureau tonen denk je nu echt dat die mensen een vals id opgeven ? als de politie gezegt had waar het om ging was er wat meer begrip geweest en yoz wil je even op de datum letten het is vrijdagnacht gebeurt en verhaal stond er vanmorgen pas op .en ja marian dader is zoon van politieagent .en truusje ben je erbij geweest zo niet hou dan liever je mond want het is overdreven dat ze zich verzet hebben de politie wil hun actie gewoon schoon praten ze hebben zich verzet op de manier zoals de politie met onschuldige omstanders omging terwijl ze wisten om wie het ging en er niks uitgelegt werd als ik ga stappen heb ik ook nooit mijn id bij me als iedereen nu eens met hun tengels van andermans spullen afblijven wil ik hem mee nemen ook als ik in de stad ga winkelen heb ik hem niet bij me ik laat me niks verplichten heb hem alleen bij me als ik ergens heen ga waar dat nodig is zo genoeg gespouwt


  Maak melding

 48. Dat zeg je wel,maar ik hoor nooit dat er tramelant of zo is.Overigens heeft dat cafe hier niets mee te maken.Want ik zit wel eens bij de ,,living room,,En dan zie ik ook wat daar allemaal naar binnen gaat ,Maar dat is normaal volk volgens mij ,,En het is er altijd wel druk. Maar ik maak me verder ook niet druk om. Gegroeten 😉


  Maak melding

 49. LR Je heb gelijk hoor.Want daar is ook nooit iets aan de hand.Als er iets mocht wezen zijn ze er gelijk bij ,en word die gelijk gesomeerd te vertrekken.Ik heb er zelf wel eens gezeten ,en het was er best gezellig.Dus al met al oki doki


  Maak melding

 50. Heeft Herr B?rgermeister als korpsbeheerder zijn manschappen wel voldoende onder controle?
  Het gebeurt steeds vaker dat er klachten over buitensporig politiegeweld door Zwolsche burgers geuit worden.

  En als het volgende op waarheid gebaseerd is:

  geschreven door anita, op 7 september 2008 om 18:35
  en ja marian dader is zoon van politieagent

  …dan mag je je afvragen of dergelijk gedrag veroorzaakt is door de voorbeeldfunctie van deze ouder/politieagent.


  Maak melding

 51. applaus voor anita voor de langste zin ter wereld…

  Voor de rest van de cafe’s weet ik het niet maar Japie is een cafe waar veel woonwagenbewoners zitten en het percentage dat veel met de politie in aanraking komt is hoog, je kunt hier zelf conclusies aan verbinden.


  Maak melding

 52. geschreven door abc, op 7 september 2008 om 19:04

  applaus voor anita voor de langste zin ter wereld…

  Voor de rest van de cafe’s weet ik het niet maar Japie is een cafe waar veel woonwagenbewoners zitten en het percentage dat veel met de politie in aanraking komt is hoog, je kunt hier zelf conclusies aan verbinden.

  Als je op een dergelijk kinderachtige wijze commentaar wilt leveren, begin je eigen verhaal dan mét een hoofdletter… :'(

  En kun je voor de rest van je betoog ook overtuigend bewijs leveren?


  Maak melding

 53. Dank je wel Larry iid hij mag zelf ook wel met een hoofdletter beginnen maar waar gaat het uberhaupt over hoe iemand schrijft ? het ging om het verhaal en als het om het schrijven gaat wat betekent dan iig Jasper ?????en alsof burgers zich nooit eens misdragen en met justitie in aanraking komen


  Maak melding

 54. steek partij op gasthuisplein
  ik wil wel reageren over het publiek wat in het cafe komt we zijn toch allemaal mensen en dat ons cafe alleen maar kamp bewoners komen is niet waar en wat dan nog wij zijn toch ook mensen maar bij ons komt alle soort mensen en we zijn allemaal toch mensen bij iedereen zit een goed en slecht karakter alleen door dat de politie niets uit legde en hun eigen honden sloegen omdat ze niet meer wisten wat ze met alles aan moesten de politie ze waren helemaal boos en agressief de politie dit was on menselijk wat de politie deed ik vind wel als er zo iets ergs gebeurd dan moet dat uit gezocht worden maar niet zo en als een mogelijke dader bij ons naar binnen gaat en wij niet weten wat hij buiten heeft gedaan daar kunnen wij en het cafe niets aan doen dus niet oor delen over kamp bewooners want daar heeft dit niets mee te maken overings de mogelijke dader is toch ook geen kampbewooner en de klanten wat bij ons komt is overens gemengd volk en het is altijd gezellig


  Maak melding

 55. Goh goh wat een ophef hierover. Reacties op mekaar geven over hoe iemand schrijft is niet echt relevant, het gaat erom hoe de politie die nacht is opgetreden.


  Maak melding

 56. Veel aanhoudingen na steekpartij.
  Mensen laten we even bij de les blijven en elkaar niet afzeiken.
  dat er een steekpartij is geweest is al erg genoeg. dat het slachtoffer zelfs meerdere malen is gestoken terwijl hij al wegrend is niet normaal. niemand die dan ingrijpt, neem aan dat er onderweg mensen zat zijn geweest die het gezien hebben.
  konden ze de dader niet pootje haken ofzo?

  de politie had duidelijk al een signalement het was een man. ook had men al meteen een vooroordeel bij het aankomen bij cafe populair.
  er wordt aangegeven dat de politie tegen gewerkt zou zijn. misschien, maar omdat het populair betreft had de politie al een bepaalde houding toen men aankwam. dit werkt een wissel werking wel in de hand natuurlijk.

  dat men iedereen mee nam naar het bureau als je geen id bij je hebt, prima niks mis mee.er is iemand neer gestoken dus verdiend ook grondig onderzoek,maar moet men nu echt een geboeid persoon die al op de grond ligt als nog met de gummi knuppel slaan en er een hond op loslaten??? nee dat lijkt me dus niet.
  als je iemand geboeid op de grond hebt liggen dan is er geen dreiging meer en hoef je niet nog maals te slaan.
  ook een andere man die al geboeid was werdt op zijn rug geslagen met een knuppel. een ander kreeg tot 2 keer toe pepperspray waarvan de 2de keer hij al lang in de boeien zat.
  er is gewoon te veel onnodig geweld gebruikt.

  dat je de kroeg op slot gooit niemand er uit laat gaan en iedereen uit eindelijk oppakt tot nader verhoor, toppie absoluut.
  maar de manier hoe men het gedaan heeft en het vele onnodige gebruik van geweld is gewoon diep triest.
  politie je grote vriend??? laat me niet lachen.
  respect hebben voor de politie?? na dit en nog vele van dit soort verhalen??? nou echt niet.  Maak melding

 57. Ben het ermee eens dat schrijfkunst erg gemakkelijk is om over te zeuren. Zeker omdat hier volgens mij geen mens (incl.ikzelf) volledig goed schrijft….of typt, hoe je ’t maar hebben wil. Maar let wel, een heel verhaal typen, zonder punten, komma’s en leestekens, maat het wel lastig te lezen en begrijpen. Dan gaat het uiteraard om het verhaal, maar ik heb de uibndruk, gezien de uitdrukkingsvaardigheid van de mensen over wie het gaat, dat deze prima in staat zijn hun zinnen af te sluiten met een punt. Dat heeft weinig met dyslectie te maken, die aandoening zorgt ervoor dat mensen letters door elkaar halen, of verkeerd plaatsen.


  Maak melding

 58. Ik denk dat iedereen zijn/haar oordeel al klaar heeft,tegenwoordig zijn er overal wel eens problemen, het maakt niet meer uit wie of wat er in je cafe komt. Komen er veel woonwagen bewoners dan ligt het aan deze mensen, gebeurt het in een cafe waar veel buitenlanders komen ligt het aan deze mensen, maar gebeurt het eens bij jezelf dat je ergens tussen komt en nergens wat van af weet, dan wil ik wel eens weten hoe je dit zelf ervaart, en op zo n manier wordt afgevoerd. Ik ben zelf ook eens ergens bij betrokken geraakt waar ik niet om gevraagd had, daar ging het cafe op slot en konden we ons een dag later melden, en ook wij hadden geen ID, dus het kan ook anders. ik denk dat het ook zeker ligt aan de bekwaamheid van de agenten. Verder vraag ik me af hoe het met het slachtoffer gaat, misschien is dit toch nog wel belangrijker dan alles. De mensen zijn er misschien te hard aangepakt, maar vergeleken met wat het slachtoffer is aangedaan valt dat misschien allemaal nog wel mee. Wat is er erger??? ,


  Maak melding

 59. geschreven door Brug, op 7 september 2008 om 19:00
  1] Kampers zijn ook normale mensen
  2] Normale mensen moeten zich kunnen identificeren

  1] kampers zonderen zich vrijwillig af van de maatschappij om in hun ghetto’s wietplantages en wapenhandel te kunnen exploiteren, ALLE kampen in nederland zijn NO-GO AREA’s en dat weet iedereen, zelfs de politie komt er niet zonder versterking (in de vorm van een compleet leger).
  2] Normale mensen hoeven zichzelf niet te identificeren…behalve wanneer zij een rijbewijs komen ophalen of een verhuisbericht doorgeven op het stadskantoor.
  3]De politie in zwolle weet zich niet echt raad meer met de (grote)stads problematiek dat de laatste jaren opkomt. Het lijkt mij verstandig als de politie in zwolle(/deventer/enschede) eens op workshop gaat in de randstad.


  Maak melding

 60. Hhmmzz… er wordt iemand tijdens een stapavond neergestoken waarvan meerderen zeggen dat de dader de zoon van een politieagent is, de politie ter plekke kennelijk buitensporig veel geweld heeft gebruikt richting stappers/getuigen en dan gaan we lekker lopen zeuren over kampers/reizigers en hun vermeende criminele handelingen en laaggeletterdheid? :'(


  Maak melding

 61. Sarcasme mode aan

  Ik vint dat jullie ons allemaal discrimineren en waarom mogen wij niet met de de burgers meedoen en jullie roken toch allemaal hasj dat moet toch ergens vandaan komen bovendien kwam frans bauer ook uit een woonwagen wou dit even kwijt


  Maak melding

 62. Het is ook makkelijk om te oordelen over de persoon die zijn ‘klaagzang’ op papier heeft gezet. Die jongen wist niet wat hem overkwam en wil zijn verhaal daarover kwijt.

  Als die jongen BH’s draagt maak ik me sowieso ernstig zorgen! 🙂

  geschreven door richard visscher, op 7 september 2008 om 10:46

  Echt Richard… doe iets aan interpunctie… het is gewoon niet leesbaar.

  geschreven door jasper, op 7 september 2008 om 12:42

  – Je dient deze kaart op zak te hebben om je te kunnen identificeren als je ergens van verdacht wordt. (met andere woorden: sinds de invoering van deze kaart ben je dus juridisch gezien van onschuldige burger veranderd in potentiële verdachte, een zeer grove schending van de vrijheid).

  Maar Jasper…iedereen in dat café wás toch ook werkelijk verdachte?

  geschreven door anita, op 7 september 2008 om 18:35

  ten eerste slaat het nergens op om te reageren hoe die persoon schrijft zij kan wel dyslectisch zijn of zo kwaad dat in de snelheid af en toe een verkeerde toets aanslaan gebeurt iedereen wel eens

  Hou toch eens op met het eeuwige gez**k, dat iedereen die echt bagger Nederlands schrijft wel eens dyslectisch zou kunnen zijn! Je eigen verhaal is ook nauwelijks leesbaar doordat er geen interpunctie gebruikt wordt.

  voor plantje en joppie ze wisten dat het om een man ging wat hij aan had en dan worden alle vrouwen mee genomen ?

  Daar heb je wel een punt. Echter, als het zo is gegaan dat mensen zich al direct verzetten… tja, dan kan ik het me wel indenken.

  ten tweede hoe kunnen jullie oordelen als je er niet bij geweest bent

  Nog zo’n eeuwige dooddoener! Waarom mag je niets vinden van iets waar je niet bij geweest bent? En ben je er zelf wél bij geweest? Nou?

  geschreven door ghehe, op 7 september 2008 om 19:22

  Normale mensen moeten zich kunnen identificeren

  Ik moet helemaal niks! (en normale mensen ook niet )

  Reken je jezelf onder normale mensen dan? 😉

  geschreven door heleen, op 7 september 2008 om 19:32

  Goh goh wat een ophef hierover. Reacties op mekaar geven over hoe iemand schrijft is niet echt relevant, het gaat erom hoe de politie die nacht is opgetreden.

  Nee, daar gaat het helemaal niet om! Het gaat erom, dat er een steekpartij is geweest! Dát is het nieuwsbericht…

  En nogmaals de vraag: hoe waren de reacties hier geweest als het bericht was geweest: “Er is een steekpartij geweest. De politie heeft in een café gezocht naar de dader, maar deze is waarschijnlijk ontkomen door het opgeven van een valse identiteit.”?


  Maak melding

 63. steekpartij
  wat een gezeik de twee cafees hebben er ten slotte niks mee te maken het is er ten slotte op gasthuisplein gebeurt waarom worden de cafees er ten slotte de dupe van


  Maak melding

 64. wat een gezeik de twee cafees hebben er ten slotte niks mee te maken het is er ten slotte op gasthuisplein gebeurt waarom worden de cafees er ten slotte de dupe van

  Zou toch een ander verhaal zijn als het EO-jongeren waren geweest,,,,,,,,,,


  Maak melding

 65. slachtoffer en dader waren beiden te gast in het cafe, en de dader vluchtte na zijn misdrijf het cafe weer in, waarna de aanwezige gasten in het cafe de dader beschermde….en dan zeg jij dat het cafe er niets mee te maken heeft???? hahaha 😀


  Maak melding

 66. wat gasten buiten doen kan het cafe niks aan doen en cafe japie heeft er helemaal niks mee te maken en wij komen er wekelijks maar is nooit wat aan de hand


  Maak melding

 67. Ja, ik reageer ook op de schrijfwijze van sommige mensen hier. Als je een punt wil maken, als je je mening wil beargumenteren, als je wil dat wij een normale discussie met je kunnen voeren… dan moet je wel leesbaar schrijven. Ik vraag echt niet om alle d’s en t’s op de juiste plek en elk woord perfect gespeld. Maar 200~300 woorden zonder ook maar 1 punt of hoofdletter zorgt er voor dat je mening niet overkomt. En dat heeft geen f*ck te maken met dyslectie, puur luiheid!


  Maak melding

 68. Ik lees nergens of de dader wel of niet gepakt hebben.
  Ik hoop van wel en dan is het een goede actie geweest. Dan is de ondervonden overlast het meer dan waard geweest.  Maak melding

 69. @ plantje… nee dus… de dader zou een 32 jarige Zwollenaar zijn geweest…
  Misschien op dat moment nog niet geheel concreet vastgesteld, maar om dan naast een onschuldige man, die zijn verhaal doet, nog twee onschuldige “meiden” in die politiewagen op te sluiten…

  Komt er gewoon op neer dat er veel onschuldige mensen onheus en veel te aggressief benaderd zijn!
  Staat in weze nog helemaal los van een schuldvraag.

  Maar ja, sinds de identificatieplicht zijn de mogelijkheden om onschuldige burgers onheus te bejegenen wel byzonder toegenomen ja… En wat dan de achtergronden van welke burgers dan ook zijn…
  De fatsoensrakkers zullen wel weer hoog van de toren blazen ja.


  Maak melding

 70. geschreven door ja-tja, op 7 september 2008 om 22:40

  je weet toch
  japser luiheid ???

  @plantje je geeft 8 mensen veeg om de oren –waarom–

  Ik heb 8 quotes in mijn reactie staan (niet eens afkomstig van 8 verschillende mensen). En daar reageer ik op. Ik geef niet eens 8 mensen om de oren…
  Waarom? Tja…waarom is er hier een mogelijkheid te reageren? Ik vind de discussie over dit soort onderwerpen wel interessant.


  Maak melding

 71. geschreven door jasper, op 8 september 2008 om 00:37

  @ plantje… nee dus… de dader zou een 32 jarige Zwollenaar zijn geweest…
  Misschien op dat moment nog niet geheel concreet vastgesteld, maar om dan naast een onschuldige man, die zijn verhaal doet, nog twee onschuldige “meiden” in die politiewagen op te sluiten…

  Ja, om dan ook een stel meiden op te sluiten als je al weet dat je op zoek bent naar een kerel…dat is wel twijfelachtig. Misschien is dat een actie die in de haast uitgevoerd is.


  Maak melding

 72. @plantje je geeft 8 mensen veeg om de oren –waarom–

  Sorry maar…eigenlijk een beetje vreemd dat je hier moet verklaren waarom je reageert op de reactie van iemand anders!
  Tja-ja: leg mij eens uit in welk opzicht ik zoveel mensen “om de oren geef”. En waarom zou dat niet mogen? Waarom zou jij wel mogen reageren?


  Maak melding

 73. lama komen ik sla hun myn huis dwars uit je moet toch gewoon hier kunnen zeggen wat je wild dit is toch een vrij lant of niet en als hun dan willen dat ik niet mach zeggen wat ik wil dan hebben zei mooi peg


  Maak melding

 74. “De verdachte bleek zich boven op de koelinstallatie te hebben verstopt.”
  -Interview met de F de Vries van cafe Popular in De Stentor-

  Volgens mij heeft hij zich dus letterlijk dubbelgevouwen achter en onder de bar; hoe komt hij daar eigenlijk..? Dit ruikt sterk naar bescherming van omstanders/ personeel… en verklaard dus misschien ook wel het gedrag van de pelitie..

  Anyway.. een goede zaak dat ze zo’n gast hebben gepakt…’t zal je maar gebeuren op je stapavondje..!


  Maak melding

 75. geschreven door dezzenaar, op 7 september 2008 om 20:49

  slachtoffer en dader waren beiden te gast in het cafe, en de dader vluchtte na zijn misdrijf het cafe weer in, waarna de aanwezige gasten in het cafe de dader beschermde….en dan zeg jij dat het cafe er niets mee te maken heeft???? hahaha

  Nee het cafe heeft er niks mee te maken zowel dader als slachtoffer waren al eerder op de avond daar weg .

  En voor Gb de koelinstallatie stond boven niemand heeft gezien dat de dader naar boven is gevlucht dus niks bescherming want niemand wist wat er gebeurd was .

  Dank je wel jasper maar schrijver is ook een vrouw en er zijn meerdere vrouwen mee genomen .
  En over je identificatieplicht ben ik het ook mee eens het slaat nergens op .

  En dan nog even over dat gezeur over punten en komma’s ik laat mij niet vertellen hoe ik moet schrijven het feit dat je daar over valt en precies weet hoeveel woorden er geschreven zijn wil toch zeggen dat je het verhaal gelezen hebt en waarom moet er gescholden worden ?

  En waarom zou mijn mening niet over komen ? gezien de discussie hier op de site dus wel .
  Er zijn dus blijkbaar mensen die daar overheen lezen en ja in de haast kun je wel eens wat punten en komma’s vergeten niemand is perfect ook jij niet .

  Maar ja dat even terzijde want daar gaat het helemaal niet om ,
  Het gaat inderdaad over een steekpartij maar daarbuiten ook over hoe de politie haar macht misbruikt heeft om onschuldigen zo te behandelen , een ooggetuigen doet verslag hoe het werkelijk is gegaan ook daar mag niet aan voorbij gegaan worden .  Maak melding

 76. Er zijn dus blijkbaar mensen die daar overheen lezen en ja in de haast kun je wel eens wat punten en komma’s vergeten niemand is perfect ook jij niet .

  In je originele post was je ALLE leestekens en hoofdletters vergeten. Dat is niet meer vergeten, maar gewoon lui.

  En nee, niemand is perfect, maar ik kom er verdacht dicht in de buurt.  Maak melding

 77. excuses Anita, dat ik er vanuit ging dat de schrijver van het ooggetuige verslag een man zou zijn. Er staat geen naam onder en uit het stuk zelf valt het niet op te maken.

  Onderstreept eens te meer mijn punt dat de politieagenten met volledige willekeur hebben gehandeld. Je zoekt een man en je pakt vrouwen op…


  Maak melding

 78. @Dahlia,

  Ja als niemand in het cafe wist wat er eerder op die avond in de straat was gebeurt, en er komt iemand aan de bar die een pleister nodig heeft dan word die gewoon gegeven zonder bij na te denken. Een bloedende vinger kan gebeuren toch.
  Dit is niemand te verwijten. En het feit waar alles om draait is dat de klanten die op de avond van het gebeuren aanwezig waren, niet correct zijn behandelt door de politie. De politie heeft onnodig teveel geweld gebruikt, en niemand iets uitgelegt.


  Maak melding

 79. excuses Anita, dat ik er vanuit ging dat de schrijver van het ooggetuige verslag een man zou zijn. Er staat geen naam onder en uit het stuk zelf valt het niet op te maken.

  Jawel hoor… ze moest namelijk haar BH inleveren. Of draag jij die ook wel eens Jasper? 😉
  Maar fair is fair…het was wel even moeite doen om eruit te vissen.


  Maak melding

 80. In je originele post was je ALLE leestekens en hoofdletters vergeten. Dat is niet meer vergeten, maar gewoon lui.

  En nee, niemand is perfect, maar ik kom er verdacht dicht in de buurt.

  Ja mijn jongen…je komt verdacht dicht bij mij in de buurt 😉

  Ik vind eigenlijk ook, dat alle leestekens en hoofdletters vergeten verder gaat dan: je weet toch wat er bedoeld wordt. Maar ja…sommige mensen krijg je daarvan niet overtuigd 🙂


  Maak melding

 81. geschreven door dalia, op 8 september 2008 om 17:05

  Anita het lag er dik boven op dat men wist wat er gaande was.

  @Dahlia,

  Uit wat maak jij op dat men wist wat er gaande was??


  Maak melding

 82. De 32-jarige Zwollenaar die vrijdagnacht is opgepakt op het Gasthuisplein na een steekpartij, doet mogelijk aangifte van mishandeling door de politie. De man stelt dat hij, terwijl hij al geboeid op de grond lag, door een politiehond is aangevallen.

  De advocaat van de 32-jarige man, Roel van Faassen, zegt dat zijn cliënt wonden aan armen en torso heeft die hoogstwaarschijnlijk littekens worden. Van Faassen stelt dat een aantal getuigen van het incident, vrijdagnacht, de lezing van zijn cliënt onderschrijven. ,,Hij was al met pepperspray bespoten en geboeid. Vervolgens is hij, naar ik heb begrepen, tegen de grond gewerkt en is de hond op hem losgelaten.” Volgens de raadsman was zijn cliënt een getuige van de steekpartij; hij zou vervolgens café Populair zijn ingegaan, waar hij als verdachte uit is gehaald door agenten. ,Er wordt in ieder geval een klacht ingediend bij de politie en mogelijk volgt er daarna nog aangifte. De politie heeft gisteren excuses gemaakt aan hem, maar daarmee is wat mijn cliënt betreft de kous niet af.” Een woordvoerder van de politie stelde gisteren geen aanleiding te hebben om ervan uit te gaan dat de politie vrijdagnacht op het Gasthuisplein buiten haar boekje is gegaan.

  Van diverse kanten is kritiek gekomen op het politieoptreden van vrijdagnacht, waarbij veertien mensen zijn opgepakt. Enkele getuigen vinden dat in en voor caféPopulair, waar de verdachte binnen zat, de politie onnodig agressief was bij het onderzoek naar de steekpartij.

  stentor  Maak melding

 83. @peer,

  Heel erg juist. Er word in de krant gesproken over 14 aanhoudingen, terwijl er door de politie zelf op het bureau gezegt werd dat er 30mensen vast zaten. Bijna iedereen die aangehouden is gaat een klachtenbrief schrijven naar de politie want hun zijn wel degelijk buiten hun boekje gegaan en hebben hun macht als politie die nacht misbrukt.  Maak melding

 84. Klaag maar raak, je bereikt er niets mee. De politie heeft immers haar wettige toegestane bevoegdheden gebruikt ten behoeve van het onderzoek. En is niet buiten haar boekje gegaan. Als je het met deze bevoegdheden niet eens bent, moet je niet bij de politie zijn, maar je eigen politieke partij opzetten. Of ergens anders op stemmen. De stentor is ook niet objectief, ze publiceert wat verkoopt.


  Maak melding

 85. @..
  Nee hier op de site klagen helpt inderdaad niet maar alle mensen die afgelopen vrijdag niet correct behandelt zijn door de politie gaan wel met z’n alle een klachtenbrief schrijven.


  Maak melding

 86. politcie heeft gelijk aan pakken die boel en pas op voor johnen meranda van de rijd die zijn zeer gevaarlijk op alle gronden en als ze er mensen er in kunnen luisen doen ze dat en hun gaan dan met die mensen een dag weg en dan met hun zoon de boel er uit halen dus pas op  Maak melding

 87. Froukje, gelijk heb je pas als je gelijk bent. Aangezien er verschillende meningen zijn, zijn we niet gelijk en bestaat gelijk in dit geval dus niet.

  Heleen en…., reageren op een weblog zal geen enorme tendensen te weeg brengen, maar naar het schijnt, zijn er vaak wel politici online, die op deze manier wel inzicht kunnen krijgen in wat er leeft bij de bevolking. Helemaal zinloos is het dus niet. Daarnaast is een discussie vaak leuk en kan het jezelf helpen dingen eens van een andere kant te gaan bekijken, of je eigen standpunt leren onderbouwen…..
  En ja, soms is iemand gewoon even pissig, dan mag dat ook gezegd worden. (behalve als ik het er niet mee eens ben:P, grapje)


  Maak melding

Reageer