Meisjes schoppen Zwolse ziekenhuis in

Zwolle – Een 24-jarige Zwolse werd op vrijdagavond 5 september mishandeld door twee inwoonsters van 15 en 16 jaar Genemuiden.

De dames troffen elkaar op de Melkmarkt. Het tweetal uit Genemuiden schold de vrouw uit en beledigde haar meerdere malen. Toen de vrouw hier wat van zei, begon het duo haar te slaan en schoppen. De vrouw werd voor buikklachten onderzocht in het ziekenhuis. De meisjes uit Genemuiden werden aangehouden en ingesloten op het bureau.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Wanneer stopt dat eeuweige gedoe over de ouders toch eens. Een mens in de pubertijd staat meer onder invloed van zijn/haar omgeving dan van zijn/haar ouders. Sommige pubers en adolesenten staan bol van de hormonen en zijn zeer gevoelig voor de invloed van vrienden en andere maatschappelijke trends.
  Ja, in sommige gevallen voeden ouders hun kroost slecht op, maar veelal valt ze weinig te verwijten.
  Kijk, bij jongeren in Slotervaart, waar de jongeren elke nacht op straat lopen. daar valt wat over te zeggen, maar opvoeding, verantwoordelijkheid en de ‘veroordeling’ hiervan, verdient nuance beste Bezorgde Zwollenaar.
  Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de school waarop men zit, gedragsproblemen die binnen scholen niet herkend worden (adhd, vormen van autisme, onbeheerste agressie vanuit bv. trauma’s). Een school hoort dit enigzins te herkennen, docenten zijn hiervoor opgeleid. Dit gebeurt echter lang niet altijd.
  Ouders hebben soms gewoon de kennis niet om te begrijpen dat een kind gedragsproblemen heeft. Die doen dan hun best wel, maar slaan de plank mis. Beter zou zijn om eventueel ondersteuning aan ouders te bieden, wanneer hun kind zich dusdanig misdraagt.  Maak melding

 2. @ghehe: Deels eens: ondersteuning aan de ouders is een goede zaak. In Nederland kun je overal cursus voor krijgen en moet je overal diploma’s voor hebben. Als je een hond aanschaft en je gaat er niet mee op puppy cursus word je bijna met de nek aan gekeken. Maar kinderen opvoeden, dat moet iedereen ineens allemaal maar zelf kunnen!

  Aan de andere kant vind ik wel, dat je niet alle gedragsproblemen op een soort van aandoening kunt schuiven. Sommige pubers zijn gewoon (tijdelijk) etterbakjes die steeds de grenzen op blijven zoeken! En die moeten gewoon op hun plaats gezet worden. Bovendien denk ik dat de ouders er wel voor kunnen zorgen, dat een groot deel van de etterbakjes hun grenzen veel eerder vindt als ze een beetje weten waar de kroost mee bezig is.


  Maak melding

 3. Opvoeding, hormonen, docenten, grenzen zoeken. Ik denk dat het gewoon niet goed te praten is om iemand zomaar op straat even af te rossen.
  Buikklachten? Misschien is (was) ze wel zwanger.


  Maak melding

 4. Maar ouders kunnen wel bijsturen!!
  Dus ook ouders aanpakken!
  De ouders kunnen tenslotte bepalen dat je iets niet of wel doet! (tenminste, tot een zeker moment).

  Als er dan toch iets gebeurt dan moet er verantwoord worden.

  Maar ja, het blijven meisjes. 😀


  Maak melding

 5. als je eerst is even het verhaal weet, dan snap je het van een andere kant sukkels.. moeten chinezen maar niet beginnen met slaan. wat jullie allemaal praten slaat totaal nergens op.. hou gwoon je mond als je niet weet wat er allemaal is gebeurd, ik ben degene die ruzie had ja in zwolle .. En wy weten wel beter wat er gebeurd is!!


  Maak melding

Reageer