Kunstgras - Foto: Pixabay
Kunstgras
Foto: Pixabay

Sportvelden Oosterenk krijgen kunstgras van PEC

Zwolle – De velden op sportpark Oosterenk worden klaargemaakt voor optimaal gebruik in de toekomst. PEC Zwolle, Be Quick’28, de Thorbecke Scholengemeenschap en de gemeente hebben samengewerkt aan een plan dat voldoet aan de wensen en activiteiten van alle partijen.

Door het slim inzetten van de beschikbare capaciteit en hergebruik van het bestaande kunstgras wordt het plan met minimale inzet van middelen gerealiseerd. Als de werkzaamheden zijn afgerond, kan op Oosterenk weer volop worden gesport op kwalitatief hoogstaande velden.

Een lang gekoesterde wens van PEC Zwolle gaat in vervulling nu het kunstgras van het stadionveld wordt vervangen door natuurgras. Gevolg hiervan is wel dat er samen met de gemeente gezocht moest worden naar velden voor jaarrond trainingen en wedstrijdactiviteiten. Natuurgras kan immers minder intensief bespeeld worden dan kunstgras.

Jeroen van Leeuwen van PEC Zwolle: “Wij zijn uiteraard erg blij met deze ontwikkeling. Enerzijds de overstap naar natuurgras in het stadion, en anderzijds het realiseren van twee trainingsvelden is een grote stap in de verdere professionalisering van de club. Het is een proces geweest van de lange adem, waarbij wij samen met de gemeente en Be Quick’28 tot een mooie samenwerking zijn gekomen. Wij kijken er naar uit om de samenwerking met Be Quick’28 te intensiveren.”

In samenwerking met Be Quick’28 is een plan uitgewerkt gebaseerd op medegebruik van de velden. Deze oplossing kan snel en binnen het gemeentelijk budget voor vervanging en onderhoud worden gerealiseerd. Be Quick’28 houdt daarbij voldoende capaciteit voor de eigen activiteiten.

Alex van de Vosse van Be Quick’28: “Als Be Quick zijn wij blij met deze oplossing. Als je naar de bezetting van ons sportpark kijkt, dan liggen de velden er een groot deel van de tijd verloren bij. Met dit plan wordt efficiënter gebruik gemaakt van het sportpark. Bovendien zorgt de aanwezigheid van PEC voor meer reuring. Het zal de band die er bestaat tussen ons als buren alleen maar versterken.”

Ook de Thorbecke Scholengemeenschap is heel tevreden dat zij de lessen en activiteiten op het sportpark kunnen blijven doen.

Voordat de velden bespeeld kunnen worden is er nog wel werk te verzetten. Dit gebeurt op een circulaire en duurzame manier. Zo wordt de toplaag van kunstgrasveld 6 vervangen door het kunstgras afkomstig van het stadionveld van PEC. Andere velden worden gerenoveerd of hergebruikt of er wordt nieuw (kunst)gras aangebracht. De planning hiervoor wordt nog gemaakt.

De vervanging van de velden op sportpark Oosterenk past in het vervangingsschema van de kunstgrasvelden in Zwolle. De vervanging van velden bij andere verenigingen wordt volgens planning uitgevoerd.

Artikel delen: