Oud-Zwollenaar Abdolah genomineerd voor prijs

Het boek ‘De Boodschapper en de Koran’ van Kader Abdolah is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2008. Abdolah woonde na zijn vlucht uit Iran jarenlang in Zwolle.

‘De Boodschapper en de Koran’ is een vertaling en vertelling over het heilige boek van de moslims. Abdolah heeft meer dan twee jaar aan de vertaling gewerkt. Hij vertaalde het rechtstreeks uit de oorspronkelijke, Arabische Koran van zijn vader. De NS Publieksprijs is de enige jaarlijkse Nederlandse boekenprijs waarbij de lezer het laatste woord heeft. De prijs wordt dit jaar voor de 22e keer uitgereikt. Naast Abdolah dingen ook Arthur Japin, Pim van Lommel, Maria Mosterd, Simone van der Vlugt en Leon de Winter dit jaar mee naar de NS Publieksprijs.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ook het onderwerp dat prof. dr. Pim van Lommel aansnijdt in zijn boek over bijna dood ervaringen is een interessant onderwerp en kundig en vlot geschreven.
  Maar het zou wel mooi zijn als onze ‘Zwolsche’ Kader Abdolah die prijs zou winnen.
  Tja… Eigen volk eerst h?? ;D


  Maak melding

 2. Inderdaad zou het wel mooi zijn als onze ‘Zwolsche’ Kader Abdolah die prijs zou winnen. Heb hem een keer gesproken in Stadshagen, wat een vriendelijke man ook

  Oeps Larry, bij dat … “Eigen volk eerst”, lopen me de rillingen veer over de rug van dat schorem. Al paste het prima in deze context ;D


  Maak melding

Reageer