Dronken chauffeur negeert politiecontrole

Zwolle – Een 65-jarige Zwollenaar werd op zondagavond 8 september aangehouden op de Koperslagerstraat. De man werd staande gehouden op de Mastenbroekerallee. Daar werd hij onderworpen aan een alcoholcontrole. De man saboteerde echter de test tot tweemaal toe en ging er vandoor.

De politieman die de alcoholcontrole uitvoerde kon nog net op tijd weg springen. Een tweede politieman die iets verderop stond, probeerde de automobilist tot stoppen te dwingen. Ook hij kon zich nog net op tijd uit de voeten maken. Ook een motoragent die inmiddels gewaarschuwd was gaf de man enkele honderden meters verderop een stopteken. Ook dit stopteken werd door de man genegeerd, waarna de man met hoge snelheid op de motoragent afreed. Ook deze kon nog net op tijd wegspringen. Na een korte achtervolging door Stadshagen, kon de man uiteindelijk op de Koperslagerstraat worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies bij de ademanalyse 725 ug/l.

Zijn rijbewijs bleek echter zaterdagavond al te zijn ingevorderd, nadat hij was doorgereden na een (materiële) aanrijding in een parkeergarage op de Belvederelaan. Ook toen bleek hij ook onder invloed van alcohol te verkeren en blies 650 ug/l. De man, die van beroep chauffeur is, heeft vermoedelijk overdag nog gewerkt, ondanks de invordering van zijn rijbewijs. Hij werd ingesloten op het bureau.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ook hier weer: het helpt niet om zijn rijbewijs te vernietigen… Zo iemand rijdt toch gewoon door.

  Ik heb echt geen goed woord over voor dit soort drankrijders! Wat een tuig! Dat je een keer iets uitvreet als je erg kwaad bent of zo of een keer ruzie met iemand krijgt kan iedereen wel overkomen. Maar met drank op rijden is een bewuste keuze. Wat een ellendig stuk str*nt zeg!


  Maak melding

 2. Ja, dit getuigt niet van al te veel verkeersinzicht van de man…
  Maar dat was er dus aan de hand op de rotonde! Wij kwamen vanaf de brug en werden niet aangehouden (stond niemand op dat moment) en de overige richtingen werd iedereen aangehouden door agenten met zakjes met iets erin (blaaspijpjes dus waarschijnlijk).
  We hebben nog overwogen een extra rondje te rijden om toch gecontroleerd te worden, maar hebben het toch maar niet gedaan ;D


  Maak melding

 3. laat die man maar verplicht een paar jaar helpen bij revalidatie centra… Wellicht dat hij daar geconfronteerd kan worden met wat hij allemaal had kunnen aanrichten bij zichzelf of bij anderen…


  Maak melding

 4. Taakstraf
  Ik stel een taakstraf voor:
  Na het verplicht opdrinken van 12 flesjes bier een een liter whisky moet hij, zonder riem/gordel om, een koordans act uitvoeren in het circus. Vangnetten zijn uiteraard taboe. De man hoeft alleen van de ene naar de andere kant te lopen. Als hij heelhuids de andere kant bereikt dan mag hij zijn rijbewijs houden. Pleurt hij naar beneden dan mogen de leeuwen hem recyclen.
  ;D


  Maak melding

 5. ach nee natuurlijk niet cool, levensgevaarlijk! (kinderen die oversteken enzo….).

  by the way, de agent die mij staande hield heb ik nog wel kunnen attenderen op het feit dat het niet de meest brillante plek was om een controle te houden. Tot aan de AA-landen stond het verkeer vast. Nou ja, vast… blijkbaar kon je de Koperslagerstraat nog wel bereiken met wat kunst en vliegwerk..  Maak melding

Reageer