Studenten Landstede bij beveiliging FC Zwolle

Zwolle – Sinds de start van de nieuwe competitie verzorgen studenten van Landstede een deel van de beveiliging tijdens de thuiswedstrijden van FC Zwolle. De studenten doen dit in het kader van hun opleiding Beveiliger bij Landstede aan het Dokterspad in Zwolle. Landstede biedt die opleiding sinds vorig jaar.


Landstede-studenten Cynthia Seubring (l) en Chris Hilberink tijdens de wedstrijd FC Zwolle – SC Telstar… Foto: Frans Paalman

Landstede en FC Zwolle hebben al enige tijd een partnerschap waarbij aantrekkelijke praktijkervaringplaatsen voor mbo-studenten centraal staan. Na allerlei praktijkplaatsen voor andere Landstede-opleidingen zijn de leerwerkplekken voor beveiliger met ingang van dit schooljaar toegevoegd.De studenten hebben daarvoor inmiddels een complete stewardopleiding gevolgd. Hierdoor vormen ze een onderdeel van de gehele beveiliging van FC Zwolle. Bij iedere thuiswedstrijd nemen ruim vijftig Landstedestudenten deel aan de beveiliging. De eerste ervaringen zijn wederzijds positief. FC Zwolle is voor de opleiding van de mbo-ers een prachtige leerwerkplek aangezien alle aspecten van beveiliging aan bod komen. Daarnaast is het nieuwe voetbalstadion voor de meeste studenten een uitdagende leeromgeving.

Nog enkele opleidingsplaatsen

Landstede ontwikkelt momenteel nog meer beveiligingsopleidingen. Voor dit schooljaar zijn nog enkele opleidingsplaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich nog voor 1 oktober inschrijven. Meer informatie is te verkrijgen via het gratis informatienummer 0800-0245666, via de Landstede Infoshop aan het Grote Kerkplein in Zwolle en op de leslocatie aan het Dokterspad 2 in Zwolle.

Ook op www.landstede.nl vind je meer informatie.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Haha ze lopen in het oude uniform van Deltion rond!

  Gelukkig heb ik al mijn plekje in de beveiliging want zoveel werk is er in deze regio niet. Voor werk in de beveiliging moet je echt in de randstad zijn.


  Maak melding

 2. Ja, weer een blik snotneuzen die de hele wedstrijd je aan lopen te loeren, niks van de voetbal meekrijgen en totaal geen binding met onze fc hebben. Laat ze alsjeblieft niet op het fantieke vak gaan staan, want dat zou voor zowel hun alsde fanatieke aanhang een gote teleurstelling worden.
  Die houden echt geen groep tegen hoor.  Maak melding

 3. *typsich zwolsch gezeik*

  Mensen die het woord ”Opleiding” niet begrijpen?
  En volgens mij is het niet eens om een groep hooligans in bedwang te houden maar meer voor de toezicht en veiligheid..

  De politie is er overgens voor om een groep harde kern te laten stoppen en degelijk te laten oppakken met gevolgen van dien..  Maak melding

 4. Als deze mensen meelopen om het vak te leren, is daar toch niets mis mee? Meelopen in de praktijk is altijd de beste leerweg, ze zullen ze echt niet aan hun lot overlaten.


  Maak melding

 5. goed bezig
  de opleiidng beveiliging bestaat om het die mensen te leren om te beveiligen.
  kijk deze mensen doen tenminste een opleiding om ergens te komen:D
  en om dat vak te leren strax als ze alles weten en onder de knie krijgen wil ik nog wel eens een paar van die reacties zien wat nergens op slaat.
  Ga zo door jullie komen er ech wel:D


  Maak melding

 6. de wereld op zijn kop
  moest je eerst geen opl hebben man, sterk ,spierballen, en crimi zijn 😀 altijd alleen

  nu moet je juist een opl, vrouw,alletoon,of homauw zijn
  en altijd met 2 pers,
  moet geld kosten 😉


  Maak melding

 7. Deltion
  Ik heb ben een behoorlijke tijd steward geweest bij zwolle via deltion.. daarna nog een paar keer meegeweest buiten school als steward naar uit en thuis wedstrijden tegen de Eagels, en dat zijn best pittige wedstrijden en die zijn inderdaad niet voor iedereen weggelegd.
  ik zou als landstede zijnde geen studenten naar een hoog risico C wedstrijd sturen.

  ik wil ook nog even kwijt dat ik het jammer vindt dat landstede nu ook ineens een beveiligings opleiding is gestart, om een goeie opleiding te geven heb je mensen nodig met praktijk ervaring en die hebben ze bij landstede niet!
  en het feit dat ze (zoals eerder aangegeven) in het zelfde soort uniform lopen als het deltion geeft ook wel aan dat ze er niet heel goed over nagedacht hebben..
  een opleiding starten door af te kijken bij een ander is nou eenmaal geen goed idee..
  ik zou mensen die twijfelen tussen een beveiligings opleiding bij het deltion of landstede aanraden om toch naar deltion te gaan

  suc6


  Maak melding

 8. kunnen deze studenten er wat aan doen dan?
  dat landstede hun opleiidingen hebben uitgebreid? ook met beveiliging.
  ik zit zelf al 5 jaar op de landstede en ik weet ook dat ze al een hele tijd de opleiding beveiliging hebben en niet sinds dit jaar.
  oke deltion qua school is inderdaad aantrekkelijker dan landstede maar de opleiding zelf steekt precies hetzelfde in elkaar als deltion.
  maar laat die studentn lekker hun opleidig doen ipv dat ze alleen maar zwart gemaakt worden hier.
  want dan zijn alle beveiligers niks nutten en niet alleen deze studenten  Maak melding

 9. Thomas, ze kunnen toch mensen met ervaring voor de klas zetten?
  Daarnaast is ook Deltion ooit een keer begonnen.
  Het feit dat er voor donkerblauw is gekozen, is volgens mij omdat dat doorgaans de kleur van de beveiliging is. Zie altijd de kleur donderblauw bij ‘gezaghoudende’ uniformen. Dan zou Deltion dat op haar beurt ook weer hebben gepikt van de rest van NL.  Maak melding

 10. geschreven door Roel, op 11 september 2008 om 21:54

  het is hun job en het is voor JULLIE veiligheid

  Hoe zo voor ónze veiligheid?
  Kun je dat uitleggen?

  En hoe zo geen security, geen match…?
  22 voetballers en een arbitraal trio is alles wat er voor nodig is.


  Maak melding

 11. ja stel dat een bende hooligans jullie aanvalt wie gaat je beschermen ?
  en als er geen securety is kan de match afgelast worden omdat het anders niet veilig is voor de toeschouwers, denk ik 😉


  Maak melding

 12. Beveiligers kunnen volgens mij zowiezo heel veel verschillende functies hebben. Bij brandalarm mensen instrueren, mensen en mogelijke opstootjes observeren en bij problemen, deze doorgeven aan de politie. Nee dat de twee die op de foto staan geen hooligans tegen gaan houden lijkt me duidelijk, maar ze kunnen zeker goede ondersteunende werkzaamheden verrichten.
  Om even het Ajax accefietje van laatst erbij te betrekken; een deel van de voetbalfans voelt zich geprovoceert, wanneer er M.E. staat.
  Hier worden beveligers aangesteld die niet meteen een dusdanige gezagsuitstraling hebben, dat deze provocerend werkt, maar wel de ogen van het gezag kunnen zijn. Prima systeem lijkt me.


  Maak melding

 13. geschreven door Roel, op 24 september 2008 om 17:16

  ja stel dat een bende hooligans jullie aanvalt wie gaat je beschermen ?

  😀 😀 😀 Jullie???
  Als een bende hooligans aanvalt, dan weten jullie niet waar je het zoeken moet en zoeken jullie bescherming achter de Zwolsche standvastigen.


  Maak melding

 14. geschreven door Roel, op 24 september 2008 om 17:16

  en als er geen securety is kan de match afgelast worden omdat het anders niet veilig is voor de toeschouwers, denk ik

  Hoe zo dan?


  Maak melding

Reageer