Verkeer vast door stremming Holtenbroekerbrug

Zwolle – De hele maand september zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Holtenbroekerbrug, die de Blaloweg en de Zwartewaterallee verbindt. De brug kan hierdoor niet gebruikt worden. De stremming veroorzaakte maandag al direct grote drukte op de wegen rond het noordelijk deel van de binnenstad van Zwolle. Met name op de Pannenkoekendijk stond het verkeer maandagmiddag muurvast.

Voor deze periode van werkzaamheden is er een omleidingroute. Door werkzaamheden aan de Hofvlietbrug wisselt de omleidingroute. Ook de stads- en streeklijnen zullen gebruik maken van de omleidingroutes. Dit heeft geen gevolgen voor de bushaltes. Voor zowel snel als langzaam verkeer staan de omleidingroutes ter plekke duidelijk aangegeven.

Werkzaamheden Holtenbroekerbrug
In de periode van 8 t/m 26 september zullen er werkzaamheden plaats vinden aan de Holtenbroekerbrug. Een deel van de staalkabels van de brug wordt dan vervangen. Tevens wordt de brug opnieuw gebalanceerd. Het wegverkeer wordt dan omgeleid via de Katerdijk, Pannekoekendijk, Hofvlietbrug, Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg en omgekeerd.

Werkzaamheden Hofvlietbrug
Ook aan de Hofvlietbrug wordt gewerkt in september. Gedurende de gehele maand september vinden er schilderwerkzaamheden plaats. Hierdoor is geen scheepvaart mogelijk. Daarnaast zal er op drie zondagavonden worden gewerkt met gevolgen voor het wegverkeer. Op 14, 21 en 28 september is de brug van 19.00 tot 06.00 uur niet bereikbaar. Het verkeer wordt op deze avonden omgeleid via de Holtenbroekerbrug. De Holtenbroekerbrug wordt voor deze avonden beschikbaar gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Het is overal eenzootje in Zwolle ook de bouw van het nieuwe winkelcentrum Zwolle Zuid .Alles ligt daar overhoop en de bewoners kunnen nergens meer fatsoenlijk hun auto plaatsen.Als je de auto in de parkeergarage van Zwolle Zuid zet dan kun je er smorgens als je naar je werk moet niet bij,omdat het pas om 8uur open is .Ik vind dat het parkeerdek daar permanent open moet voor de bewoners die er altijd vrij hebben kunnen parkeren.


  Maak melding

 2. Als je een machtig mooi WC wilt hebben, waar jullie al een tijd op zitten te wachten en waar je met zoveel inwoners zeker recht op hebt, gaat dat niet vanzelf. Ff geduld het wordt vast hartstikke tof.
  Dat van dat parkeerdek, lijkt een goede vraag. Heb je de wijkmanager er al eens over gebeld/gemaild?


  Maak melding

 3. Hier is ruimschoots over bericht, nu alleen nog onthouden en niet anderen de schuld geven.

  Rodetorenplein dito, even onthouden en niet gaan schelden.


  Maak melding

 4. geschreven door dalia, op 9 september 2008 om 10:06
  Waardoor kunnen ze afrit af? Duidelijk zijn Chris, heeft een ander er ook iets aan, want dat is toch jouw beklag?

  Omdat al het verkeer vanaf de Pannekoekendijk/Veerallee en op de Blaloweg vastloopt door dit onderhoud.
  Dat heeft gelijk gevolgen voor de rotonde Spoolde.


  Maak melding

 5. correctie: waardoor kunnen ze de afrit niet af?

  Zoals Larry al zegt; het lokale verkeer zet de Pannekoekendijk vast, en daardoor lopen de aanliggende wegen, waaronder die afrit, ook vast. Een gridlock noemen ze dat. Die file op de afrit slaat na een tijdje terug op de snelweg, en dan gaat het snel aangezien de A28 geen verstoringen aankan.


  Maak melding

 6. eschreven door dalia, op 9 september 2008 om 12:38
  Larry, de correctie niet gezien?

  Ja zeker wel. En ondanks dat je het woordje niet vergeten was, snap ik je vraag wel. 🙂
  Je zult mij niet zien miereneuken of mensen beledigen over schrijfwijzen of schrijffoutjes.
  Gewoon een beetje je best doen om een ander te begrijpen kan geen enkele kwaad. 😉


  Maak melding

 7. haha, net als bij het ter Pelkwijkpark…..durft echt geen mens overheen

  Zelfde pollers als de bus- en taxisluis aan de Deventerstraatweg…… krak, boom, ho 😀


  Maak melding

 8. Dat er onderhoud aan wegen, bruggen en rioleringen nodig is is duidelijk. Dat op twee parralel liggende wegen zoals de Holtenbroekerbrug en het Rode Torenplein tegelijkertijd worden aangepakt is op zijn minst zeer onlogisch. Ter compensatie zou de gemeente de bussluis bij het Kerkbrugje op kunnen heffen.
  Vrijdag ochtend zal het wel feest worden met alle marktkooplui.

  Gemeente: de planning van werken kan echt wel beter !!


  Maak melding

Reageer