Vechtstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Vechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en veel wind, vooral in de avond kans op wat regen

Zwolle – Maandag speelt de wind de hoofdrol in het Zwolse weer. Alle andere weersactoren vervullen een bijrol en zijn minder prominent. Er is zon, vooral in de ochtend, en er zijn veel wolken, vooral in de namiddag en avond. De temperatuur is met ongeveer 20 graden te laag voor begin juli.

Een klein buitje noemen we voor de zekerheid, maar waarschijnlijk blijft het overdag droog. In de avond stijgt de kans op een bui en ook in de nacht kan het tijdelijk nat worden in de stad. Genoemde hoofdrol voor de wind bestaat uit een vlagerige windkracht 4 uit het zuidwesten. In de avond gaat de wind niet liggen, hij gaat gewoon door op een lager standje: kracht 3.

Tot woensdag blijft de zuidwestenwind op sterkte. Windkracht 4 in Zwolle met af en toe windvlagen. De wind wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied dat de komende dagen met zijn centrum van Schotland naar Noorwegen trekt. Dit is geen recept voor warm en rustig zomerweer zoals we vorige week beleefden.

Dinsdag slingert het lagedrukgebied, dat van de Duitse weerdienst de naam Sylvia heeft gekregen, een storing over ons heen. Deze bestaat hoofdzakelijk uit een massa bewolking, waaruit overdag een paar druppels en in de avond wat meer regen valt. De temperatuur zou wel eens net onder de 20 graden kunnen blijven. Dan wordt dinsdag de koelste dag van de week.

Vanaf woensdag iets hogere temperaturen, maar nog wel wisselvallig. Aan het eind van de week knapt het weer op. Droog weer en warmer, maar onzeker is nog of dit herstel van langere duur is.

Artikel delen: