Met JobOn wandelend stappen zetten naar passende baan - Foto: Berry Wognum
Foto: Berry Wognum

Met JobOn wandelend stappen zetten naar passende baan

Zwolle – De zomer is voor velen de periode om nieuwe energie op te doen en plannen te maken voor de rest van het jaar. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit het ideale moment om je doelen vorm te geven.

Daarom organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, in juli en augustus honderd wandelevents in heel Nederland voor iedereen die op zoek is naar een passende baan. In ruim 25 steden, waaronder Zwolle, gaan deelnemers op JobOn-Tour en leggen zij niet alleen contacten met andere werkzoekenden, ze zetten ook samen stappen om verder te komen in hun loopbaan.

In Zwolle organiseert Berry Wognum uit Meppel de events in Zwolle. “Ik kijk ernaar uit om weer persoonlijke ontmoetingen te hebben met werkzoekenden uit mijn eigen regio en hoop dat er verdere contacten worden gelegd om elkaar te helpen bij het vinden van een baan.” De eerste JobOn-Tour in Zwolle vindt plaats op dinsdag 7 juli, met als locatie Het Engelse Werk. Momenteel zijn er drie coaches die wandelingen organiseren.

Sinds de coronacrisis heeft JobOn, die voorheen het merendeel van de events en bijeenkomsten op locatie organiseerde, alles online gedaan. Op deze manier zijn vele werkzoekenden verder geholpen met een breed aanbod van online events op het gebied van onder meer solliciteren, personal branding en ondernemerschap.

“De online events zijn absoluut waardevol en daar gaan we ook mee door, maar je merkt dat mensen toch behoefte hebben aan echt persoonlijk contact, veelal in hun eigen omgeving. We zijn daarom blij dat we daar op deze manier gehoor aan kunnen geven”, aldus Petra van der Vlugt, projectmanager bij JobOn.

Tijdens de JobOn-tour worden er via interactieve oefeningen stappen gezet om met persoonlijke leerdoelen aan de slag te gaan. Van der Vlugt: “Al wandelend kom je op een gemakkelijke manier met anderen in gesprek en doe je sneller nieuwe ideeën op. Daarnaast krijgt iedereen op deze manier nieuwe energie om er weer vol tegenaan te gaan!”

Meer informatie: www.jobon.nl/tour

Artikel delen: