D66 stelt vragen over faillissement zwemschool Akwaak

D66 stelt vragen over faillissement zwemschool Akwaak

Zwolle – Op 25 juni werd bekend dat zwemschool Akwaak in Zwolle het faillissement heeft aangevraagd. Bij Akwaak hadden op dat moment zo’n 700 kinderen in Zwolle zwemles.

Dit is zorgelijk voor de medewerkers van Akwaak, en voor de kinderen die zwemles hebben bij Akwaak en hun ouders aldus D66. Op dit moment zijn er in Zwolle al wachtlijsten  voor zwemonderwijs. Meerdere Zwollenaren wijken daarom nu al uit naar zwembaden in omliggende gemeenten. Als het aanbod van Akwaak wegvalt zal het aanbod nog verder terugvallen. Zwemvaardigheid is belangrijk, zeker in een waterrijke stad als Zwolle.

D66 legt het College de volgende vragen voor:
1) Is de wethouder bekend met het faillissement van Akwaak?
2) Deelt de wethouder de zorgen over de beschikbaarheid van voldoende zwemonderwijs in Zwolle?
3) Waren er bij de wethouder signalen bekend over de financiële sitiuatie bij Akwaak? En zo ja, was het faillissement te voorkomen geweest door bijvoorbeeld in contact te treden met de eigenaar van het gebouw?
4) Welke rol ziet de wethouder voor de gemeente Zwolle met betrekking tot Akwaak en tot de beschikbaarheid van zwemonderwijs in Zwolle?
5) Welke mogelijkheden heeft de gemeente om bij een eventuele doorstart de nieuwe exploitant te ondersteunen zodat Zwolse kinderen over een poosje niet opnieuw in de kou staan?

Artikel delen: