Russenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Russenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, in de avond ook regen

Zwolle – Dinsdag verzorgen wolken en wind het weer boven Zwolle. De zon houdt zich op de achtergrond en is slechts af en toe zichtbaar door het wolkenpakket heen. Daaruit valt overdag weinig tot geen regen, in de avond en nacht kan het wel nat worden.

De zuidwestenwind blaast de hele dag energiek door de stad: windkracht 4, een matige wind. In de loop van de avond afnemende wind. Het kwik weet net als op maandag de 20 graden niet te halen, wat een beetje tegenvallend is voor eind juni. In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar 16 graden. Toegegeven, dat is dan weer een paar graden boven het gemiddelde minimum voor eind juni.

Lagedrukgebied Sylvia ligt boven Zuid-Noorwegen en is sturend voor het weer bij ons. Dat betekent wisselvalligheid.

Woensdag bestaat Sylvia’s wisselvalligheid uit flink wat regen. En misschien ook onweer. Volgens de huidige inschatting zou 5 tot 10 liter per vierkante meter kunnen neerkomen in Zwolle. Laten we het erop houden dat het goed is voor natuur en landbouw. Woensdag staat er een windkracht 3 uit het zuidwesten, misschien even kracht 4. De temperatuur boekt lichte winst: een maximum van 21 graden.

Donderdag veroorzaakt buiigheid nattigheid. Vrijdag blijft het droog en geven de wolken ruimte aan de zon. Een middagtemperatuur van 21 graden.

Artikel delen: