Tweede concertzaal Hedon in onderzoek

Zwolle – De DSP-groep gaat in opdracht van Hedon en de gemeente Zwolle nader onderzoek doen naar de voorwaarden waaronder een tweede concertzaal bij poppodium Hedon gerealiseerd kan worden. Het onderzoek gaat over de zaal zelf, de lokatie en de exploitatie. Wethouder van Cultuur Hennie Kenkhuis: ‘Een tweede zaal in Hedon is een langgekoesterde wens van veel Zwolse popliefhebbers. Als het onderzoek positieve uitkomsten geeft, kunnen we straks voortvarend aan de slag en is de vervulling van die wens weer een stapje dichterbij gekomen.‘ Het onderzoek moet een programma van eisen opleveren voor een popcultuurcentrum dat past bij een stad als Zwolle met een verzorgingsgebied van 500.000 mensen. Het moet breed programma kunnen bieden aan zowel internationale, nationale als lokale bands. Naast praktische zaken, zoals de benodigde vierkante meters en de financiën, brengt de DSP-groep ook advies uit over de mogelijkheden voor samenwerking met bijvoorbeeld partners uit het onderwijs. In het voorjaar van 2009 vindt de politieke besluitvorming plaats naar aanleiding van het onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Ach ja ,gooi er maar weer een onderzoekje tegenaan. Ondertussen zijn we tig jaar en tig onderzoeken verder en nog steeds is Hedon gewoon te klein voor deze stad. Zelfs de sluitingstijden zijn nog steeds niet aangepast ondanks het feit dat er in Zwolle geen fatsoenlijke discotheek is. Deze functie kan Hedon, gedeeltelijk, invullen. Maarja, Verbazingwekkend hoeveel er gepraat en onderzocht kan worden..


  Maak melding

 2. Ik denk dat je moet voorkomen, dat het een soort van discotheek wordt. Vaak zie je dat zalen die soms als discotheek gebruikt worden voor geen meter meer lopen als er een live band speelt.

  Maar feit is, dat het wel goed voor zwolle zou zijn.


  Maak melding

 3. Ik zeg ook niet dat het een discotheek moet worden, alleen dat Hedon die functie gedeeltelijk kan invullen zolang er geen alternatief is. De sluitingstijden staan daarbij wel in de weg.  Maak melding

 4. Via een informatienota aan de raad besluit B&W, ten behoeve van het onderzoek naar het programma van eisen de exploitatie en de locatie van Hedon2 door adviesgroep DSP-groep, alsmede interne begeleidingsuren een budget van ?? 55.000,= beschikbaar te stellen t.l.v. MIP-Cultuur 2008.


  Maak melding

 5. Dat gedoe over die tweede zaal was in 2002 ook al ter sprake. Ze wilden toen een capaciteit van 100 personen extra hebben, omdat die zaal van nu groot genoeg is voor 500 man.
  Dus 6 of 7 jaar later en ze doen er nog steeds onderzoek naar …..


  Maak melding

 6. @ gezellig

  Daar is toch ook al jaren sprake van, maar het onderhandelen van de gemeente lijkt maar geen einde aan te komen.. 🙁

  De IJsselhallen is inderdaad wel toe aan een nieuw gebouw.. Ik denk dat daar niemand je in tegen zal spreken. Zelfs medewerkers niet 😛


  Maak melding

 7. @Lenny
  IKEA heeft geloof ik minimaal 20 jaar onderhandelen en touwtrekken opgeleverd. Dus we moeten waarschijnlijk voorlopig nog even geduldig zijn.

  Bij de tijd dat ik bejaard ben kan ik dan eindelijk een rollatorconcert van Coldplay of zo bijwonen.  Maak melding

 8. @ Degi:

  2002? Er is al veel eerder over verbouwingen gesproken omdat het gebouw naast dat het te klein is, gewoon ontzettend onpraktisch is voor laden en lossen. Als er nu een beetje een grote band optreed, moet er een vrachtwagen half op de weg staan en kunnen ze het nog niet direct op het podium kwijt… Het is gewoon ontzettend onpraktisch gebouwd. Hier spraken ze naar mijn weten al over sinds de bouw! 🙁 Ik vrees dat het er nooit van zal komen!! :'( :'(


  Maak melding

 9. Dergelijke geldverkwistende toestanden krijg je als de politici zich gaan bemoeien met hoe een muziekcentrum moet worden gebouwd en ingericht.
  Het gebouw was vanaf het begin al te klein én voldeed op vele punten niet.
  De wensen en inzichten van de Zwolsche muziekwereld zijn toentertijd volledig genegeerd door de politiek, zoals feitelijk altijd al gebeurt.
  Dus nu wordt er weer een smak belastinggeld tegenaan gegooid, terwijl de kennis reeds in huis is. 🙁


  Maak melding

 10. Hedon zit vaak genoeg vol. Belangrijker is echter dat een groter Hedon grotere namen cq producties kan boeken en daardoor meer heeft te bieden voor de stad. Een zaal (ook nog eens de enige in de stad) van max. 500 man in een stad met 120.000 inwoners is wel erg mager toch?  Maak melding

 11. Moet zeggen dat ik er meermaals ben geweest, en lang niet altijd zat het vol.

  Ben het met je eens dat een zaal voor 500 pers. voor een middelgrote stad als Zwolle zwaar onder de maat is (vergelijk het eens met 013 in tilburg bijvoorbeeld, waar 2.200 personen in de grote zaal gaan ..)

  Begrijp me goed, Hedon heeft een belangrijke functie (`het pop- en cultuurcentrum van Zwolle en omstreken, met o.a. muziek, theater & film`).

  Dit betekend echter niet dat er per definitie uitbreiding noodzakelijk is.  Maak melding

 12. een zaal voor 500 man is te groot voor kleine producties en te kelin voor grote producties…

  En even off-topic reageren op de IJsselhallen… Loop eens voor de aardigheid binnen bij het inloopcentrum aan de veerallee, daar staat een maquette van de ‘nieuwe’ Kamperpoort. Hoef je niet lang te kijken om te zien dat er in die plannen geen ‘nieuwe’ IJsselhallen zijn opgenomen.


  Maak melding

 13. Ik ben jaren vrijwilliger geweest bij Hedon en kwam er dus bijna elk weekend wel over de vloer.
  Menig Bandjes die toen onbekend waren en nu uitgegroeid zijn tot sterren zoals Within Temtation en Krezip heb ik in dat kleine zaaltje mogen bewonderen.
  Bijna Jaarlijks konden we genieten van De Dijk die (toevallig)morgen weer in een uitverkocht Hedon speelt.
  Ook elke oud en nieuw party van ik van de partij en dan nog niet te spreken van de groove die destijds elke maand was uitverkocht.
  Helaas is die tijd voor mij een beetje voorbij en de grootse reden hiervan is kinderen deze laten het niet meer toe dat je elk weekend aanwezig bent, (toch dit jaar al weer twee keer geweest en in een uitverkochte zaal.
  Zowel muziekanten die er optreden als muziekliefhebbers zweren bij Hedon, altijd gezellig altijd een goede zweer en zeer goede kwaliteit van technische personeel en geluid.
  Helaas is het enige tijd rumoerig geweest in Hedon, het fijne weet ik hier niet van maar het heeft Hedon even geen goed gegaan.
  Zoals ik begrepen heb is de rust weer redelijk wedergekeerd en dit is bij uitstek het moment om het weer te hebben over een tweede grotere zaal.  Maak melding

Reageer