Testlocatie coronavirus in Zwolle verhuist per 1 juli - Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM
Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

Testlocatie coronavirus in Zwolle verhuist per 1 juli

Zwolle – Woensdag opent de GGD aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle een nieuwe testlocatie op het coronavirus.

Deze locatie komt in de plaats van de huidige locatie aan de Boerendanserdijk 41b. Dit betekent dat vanaf woensdag 1 juli alle testen op het coronavirus in Zwolle plaatsvinden aan de Ceintuurbaan. GGD IJsselland heeft dit in overleg met de gemeente Zwolle besloten, nadat bleek dat er te weinig parkeerruimte is bij de huidige locatie aan de Boerendanserdijk.

De locatie aan de Ceintuurbaan beschikt over een eigen parkeerplaats waardoor er genoeg ruimte is voor bezoekers van de testlocatie.

Sinds begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus.

GGD IJsselland heeft hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland ingericht: in Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle. Door veel mensen te testen, kan worden nagegaan of het coronavirus zich verspreidt en kan direct bron- en contactonderzoek worden gedaan na een positieve test. Op deze manier kan het virus worden bestreden. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Wie klachten heeft die doen denken aan corona, kan zich laten testen op het virus. Bel hiervoor met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202.

Als je besmet bent, doet de GGD het bron– en contactonderzoek. Wie erg ziek is wordt gevraagd te bellen met nummer 088 – 443 03 70. Er wordt dan overlegd of de GGD beter thuis kan komen testen.

Meer informatie over het coronavirus en het testen staat op www.ggdijsselland.nl.

Artikel delen: