Informatie over jongeren en internet

Zwolle – In de maand september is er bij Bibliotheek Zwolle in het GIP gratis informatie te krijgen over jongeren en internet. Naast de boeken die te leen zijn, kan iedereen ook binnenlopen om een literatuurlijst over jongeren en internet mee te nemen. Het GezondheidInformatiePunt (GIP) is te vinden op de begane grond van Bibliotheek Zwolle Centrum in de Diezerstraat. Op 30 september wordt een informatieavond gehouden in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle in samenwerking met het Kenniscentrum Pedagogiek Zwolle en Tactus Verslavingszorg.

De wereld verandert snel. Niet in de laatste plaats door het internet. Voor veel volwassenen zijn de ontwikkelingen nauwelijks bij te houden. Steeds meer informatie gaat per internet. Met een deftig woord noemen de deskundigen dit fenomeen “de medialiserende wereld”.  In deze wereld voelen jongeren zich veel meer thuis dan de volwassen generatie. De huidige generatie jongeren wordt ook wel de “Netgeneration”genoemd. Veel volwassenen voelen een kloof met deze “digital natives”. Maar hun opvoedingstaak blijft gewoon bestaan. Kinderen zijn misschien wizzkids als het gaat om het benutten van de nieuwe mogelijkheden die het internet biedt, maar dat betekent niet dat de opgroeiende generatie onze steun niet meer nodig heeft.

Informatieavond met Kenniscentrum Pedagogiek Zwolle en Tactus Verslavingszorg

Drie sprekers namens het Kenniscentrum Pedagogiek Zwolle zijn Rob Kuijpers (directeur), Bertrand Weegenaar (senior docent mediapedagogiek) en Daniël Lechner (senior docent mediapedagogiek). In hun interactieve presentatie gaan zij met elkaar, een deskundige van Tactus Verslavingszorg en het publiek het gesprek aan over wat de verbluffende opkomst van het internet betekent voor de leefwereld van jongeren. Aan de orde komen vragen als: Hoeveel uur per dag achter de pc is goed voor jongeren ? Zijn 400 vrienden op msn even waardevol als 3 vriendjes in het echt ? Moet je je kind van zeven jaar oud verbieden online geweldadige games te spelen ? Moet je als ouder iets doen aan je digibetie om je kinderen te kunnen opvoeden ?

De avond op 30 september is een aanrader voor ouders en opvoeders. Aanvang 19.30 tot 21.30 uur. Plaats: Bibliotheek Zwolle Centrum, Statenzaal. Entree 3,- euro, voor bibliotheekleden 2,- euro p.p. Reserveren is wenselijk om teleurstelling te voorkomen. Reserveren kan via de website van de bibliotheek.

Meer informatie op www.bibliotheekzwolle.nl   en  www.mediapedagogiek.nl

Artikel delen:

Reageer