Thomas a Kempisstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Thomas a Kempisstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en vooral ‘s morgens kans op wat regen

Zwolle – Woensdag trekt een actief regengebied over het land, maar de meeste neerslag wordt ten zuidoosten van Zwolle verwacht. Droog weer is echter te veel gevraagd, want vooral in de ochtend en begin van de middag valt er hier wat regen. We verwachten overdag slechts enkele millimeters. In Twente en de Achterhoek wordt aanmerkelijk meer regenwater berekend.

Er hangt vooral in de ochtend een dik pak grijze bewolking boven de stad. Ondanks dat smokkelt de temperatuur er een graadje bij vergeleken met dinsdag: 21 graden wordt woensdagmiddag verwacht op de stadsthermometer van Weblog Zwolle. De bewolking gaat ‘s middags gaten en scheuren vertonen, zodat de zon erdoorheen kan prikken. De wind is matig, overwegend kracht 3 uit het zuidwesten.

In de avond is er nog kans op een buitje, waarna de regenkansen in de nacht naar donderdag verder afnemen. Onder een wisselende bewolking en bij een zwakke wind koelt het af naar 14 graden.

Donderdag is er in de middag kans op buien, waarvan een enkele pittig kan uitpakken. De temperatuur stagneert bij 20 graden. Maar het goede nieuws is dat de zon tussen de stapelwolken door schijnt, wat de herinnering aan de zomer levend houdt.

Vrijdag onderdrukt wat hogedrukinvloed de regenkansen. Zon en wolken maken er een acceptabele zomerdag van. Ook dankzij een middagtemperatuur van 22 graden.

Het weekend staat in het teken van wind en wolken. Regen lijkt zich te concentreren op de zaterdagavond. Zondag mogelijk 24 graden.

Artikel delen: