Blue Hawks start ingekort seizoen met drie nieuwe teams - Foto: Blue Hawks
Foto: Blue Hawks

Blue Hawks start ingekort seizoen met drie nieuwe teams

Zwolle – Na een lange periode van onzekerheid, kan het seizoen voor de Zwolse honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks zaterdag eindelijk starten. Door de coronacrisis moest de start van het seizoen met maar liefst drie maanden worden uitgesteld.

Nadat premier Mark Rutte vorige week groen licht heeft gegeven voor het spelen van wedstrijden, heeft de honkbal- en softbalbond KNBSB in snel tempo de competitie voor alle teams opgetuigd. Hierdoor kunnen de teams van Blue Hawks al aankomend weekeinde aan de competitie starten.

De Zwolse honkbal- en softbalvereniging snakte al wekenlang naar de start van de competitie. Juist als zomersporten werden honkbal en softbal de afgelopen maanden hard geraakt. Precies op het moment dat Blue Hawks in maart aan de voorbereiding op het seizoen wilde beginnen, werden alle sportaccommodaties in Nederland gesloten.

Lang zag het er naar uit dat het seizoen als verloren kon worden beschouwd. “Door de
laatste versoepelingen van de coronamaatregelen is het seizoen voor Blue Hawks nog een beetje gered”, vertelt clubvoorzitter Rogier van Zon. “Het is de bedoeling dat elk team nog zo’n tien wedstrijden kan spelen.” Bij Blue Hawks kan opgelucht adem worden gehaald. Van Zon: “Doordat ons seizoen zo lang heeft stilgelegen, hebben we veel inkomsten misgelopen. We hopen de schade nu verder te kunnen beperken. Maar we zijn vooral blij dat we nu weer onze focus kunnen richten op het spelen van wedstrijden.”

De Zwolse honkbal- en softbalvereniging start dit weekeinde met zes teams aan de uitgestelde competitie. Drie daarvan spelen hun eerste seizoen. Na drie jaar heeft Blue Hawks weer de beschikking over twee senioren honkbalteams. Bovendien heeft de Zwolse club voor het eerst sinds 2005 twee aspirantenteams, voor spelers van 12 tot en met 15 jaar. Verder keert na een seizoen afwezigheid een herensoftbalteam voor Blue Hawks terug in de competitie.

Een zevende team van de Zwolse club is het recreanten softbalteam. Dit team neemt geen deel aan de competitie, maar speelt wel mee in toernooien door het hele land. Meer informatie kun je lezen op www.bluehawks.nl.

Artikel delen: