Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolken en soms zon, in de middag kans op een bui

Zwolle – Donderdag begint Zwolle onder een wolkendek waarin maar weinig openingen vallen voor een zonnetje. De wolken laten misschien ook enkele druppels los. Tegen de middag wordt de bewolking dunner, maar stapelbewolking blijft over. Daar kan een bui in zitten, de grootste kans daarop vanaf het middaguur.

Zoals altijd bij buien, is het de vraag of ze over Zwolle heen koersen of erlangs. Als een middagbui recht overtrekt, kan hij behoorlijk wat water lozen. De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten, in de middag tijdelijk uit het westen. De temperatuur stijgt naar ongeveer 22 graden, een waarde die ons stadsweerstation in Diezerpoort woensdagmiddag ook optekende.

In de nacht naar vrijdag zijn er flinke opklaringen. Het kwik zakt ‘s nachts uiteindelijk naar ongeveer 12 graden.

Vrijdag schuift weer een nieuw assortiment wolken over de stad. Met een beetje geluk geven ze voldoende ruimte om zonnestralen te laten passeren. We hebben onder meer te maken met stapelwolken, die het rond het middaguur misschien tot een buitje schoppen. Veel water zal er niet uit vallen. De temperatuur in de middag is ongeveer 22 graden.

Het weekend ziet er op de weerkaarten behoorlijk bewolkt en soms regenachtig uit. Vooral zaterdagmiddag en -avond zouden weleens kletsnat kunnen worden. Zondag is de regenkans ook groot, maar lijkt er minder water naar beneden te komen. We houden het weekendweer in de gaten.

Artikel delen: