Hoogterp verheugt zich op Highlandgames

Zwolle –  Wat 5 jaar geleden klein begon, groeit langzaam aan uit tot een groot sportief studentenevenement. Op 20 septem, vanaf 13.00 uur, waan je je in park de Hogenkamp in Schotse sferen. Doedelzakmuziek, mannen in kilts, boomstammen die rond vliegen; de ZHTC Highlandgames.

Organisator van het eerste uur Emile Hoogterp: ‘Ik weet de eerste editie nog goed. De games werden zo simpel mogelijk gehouden, de aankleding minimaal, de risico’s beperkt en het budget ook, maar de sfeer en het enthousiasme van deelnemers en publiek was meteen goed. Toen wist ik, dit kan nog best eens uitgroeien tot een groot evenement. Nu 5 jaar later zijn nagenoeg alle oude games volledig aangepast en hebben we er een kleine 10 extra games bij. Oud-deelnemende teams komen nog elk jaar langs of doen nog steeds mee met de games’.

In 2008 deden er 14 teams mee en er wordt gehoopt dit jaar op een soortgelijk aantal teams. Zeker met de komst van de vrouwencompetitie is er nog meer in het park te beleven. De kosten voor deelname per team van minimaal 6 personen bedragen euro 25,-. Voor publiek is het evenement
gratis toegankelijk.

Voor meer info over de dagindeling of de spelbeschrijvingen of inschrijving van een team kunt u kijken op www.zhtchighlandgames.nl.

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer